RMK müüs möödunud pühade ajal üle 10 000 jõulukuuse (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
RMK pakub aastaid võimalust ise riigimetsast kuuske tuua.
RMK pakub aastaid võimalust ise riigimetsast kuuske tuua. Foto: Andres Haabu / Postimees

Möödunud pühade ajal toodi riigimetsast 10 577 jõulukuuske, mis on alates RMK kuusemüügi algusest 2008. aastal paremuselt teine tulemus.

Kui eelmisel ja üle-eelmisel aastal toodi riigimetsast 9700 kuuske, siis tänavu ületas kuusemüük taas 10 000 piiri. Varasemalt on vaid 2016. aastal toodud riigimetsast rohkem kuuski – 11 500.

«Rõõm on näha, et nii paljud inimesed jõudsid jõuluajal riigimetsa, tuues sealt endale meelepäraseima kuusekese. Tõenäoliselt soodustab ka praegune keeruline aeg metsa minekut – pole ju ohutumat kohta lähedastega kogunemiseks kui mets, kus ruumi jagub kõigile,» lausus RMK peametsaülem Andres Sepp.

RMK jõulukuuse hind algas kolmest eurost (kuni meetrine puu), 4–5-meetrine kuusk maksis aga juba 30 eurot.

«Jõulukuuskede müük pole RMK jaoks tulu teenimise viis, vaid üks võimalus inimesi ka talvel loodusesse kutsuda ning anda omapoolne panus aitamaks elus hoida kaunist jõulupuu koju toomise traditsiooni,» teatas riigiettevõte pressiteate vahendusel.

Tänavu ostetud 10 577 kuusest 8904 eest tasuti mobiilimaksega ning ülejäänud 1673 puhul arve või pangamaksega. Enim osteti 1-2meetriseid kuuski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles