Brexit pööras Inglismaa spordielu pea peale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Manchester Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjær võib rõõmustada, et allkirjastas lepingu enne Brexitit.
Manchester Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjær võib rõõmustada, et allkirjastas lepingu enne Brexitit. Foto: Anthony Devlin/pa Images Contributor/press Association Images/Scanpix

Ühendkuningriigi lahkumine Euroopa Liidust ehk Brexit avaldab suurt mõju ka spordirahvale. Kui varem võis nii mõnegi väikeriigi sportlane loota, et ühel päeval astub ta Inglismaa spordiklubi eest suurtele areenidele, siis nüüd muutub see tunduvalt keerulisemaks, kuid vähemalt mitte lootusetuks.

Praegu teenivad Inglismaal leiba kümned jalgpallurid, ragbimängijad ja korvpallurid, kellel avanes see võimalus tänu enne Brexitit sõlmitud lepingutele. Suurimaks nimeks võib pidada Inglismaa jalgpalliliiga liidri Manchester Unitedi peatreenerit Ole Gunnar Solskjæri, kelle palkamine Norra tippmeeskonnast Molde oleks nüüd, pärast Brexitit peaaegu võimatu ülesanne. Nimelt pole Solskjæril mõnes Euroopa tippliigas palliva meeskonna vähemalt viieaastast juhendamiskogemust. See tähendab, et nüüdsest peab Inglismaal lepinguliselt sportimiseks-töötamiseks olema eliit- või kohalik sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles