FOTOD JA VIDEO Ida-Virumaal põles hooldekodu, hukkus kolm inimest (7)

Postimees
Copy

Teisipäeval, 12. jaanuaril kell 22.16 saabus häirekeskusele teade, et Ida-Virumaal Lüganuse vallas Aa külas põleb Männiku pansionaat. Tuli lokaliseeriti kolmapäeval kell 3.29.

Päästjate saabudes oli leek majast väljas. Täpsustatud andmetel oli pansionaadis tulekahju ajal 45 hoolealust ja kaks töötajat - kokku 47 inimest. Tulekahjus hukkus kolm meest, üks kannatanu toimetati Ida-Viru keskhaiglasse ning 41 inimest majutab Lüganuse vald asenduspinnale.

Sündmuspaika sõitnud Postimehe fotograafi Ilja Smirnovi sõnul olid kustutustööd kella 2 paiku lõppemas. «Kõik kannatanud on praeguseks ära viidud. Aktiivset võitlust tulega enam ei ole. Päästeametnikud käivad ümber maja voolikutega ringi, kuid osad juba lõpetavad ja panevad voolikuid tagasi päästeautosse. Neid on terve hunnik siin. Viis kiirabiautot on veel kohal, aga ka need näivad tühjad. Kõrval on üks elumaja, kus põlevad tuled ja inimesed käivad sees, kuid see maja pole kannatada saanud,» vahendas Smirnov kohapealt. 

Kinnistu omanik Indrek Saluvee ütles südaöösel Postimehele, et sündmuskohal on väga kiire. «Paigutame kõik inimesed ära. Kõik saavad omale öömaja. Ei ole üldse küsimus. Mul on olemas mitu maja. Ma ei saa kommenteerida rohkem, sest mul on telefoni hetkel järgmiste kõnede jaoks vaja.»

Ilm raskendas päästetöid

Päästeameti sõnul valitsevad piirkonnas halvad teeolud. Päästeamet teatas kell 23.35 Twitteris, et leitud on sahk lume lükkamiseks. Tulekahju lokaliseeriti Männiku pansionaadis täna kell 3.29, mille järel jätkati järelkustutustööde ja edasiste menetlustoimingutega. 

Päästeameti kriisikommunikatsiooni ekspert Kristin Rammus ütles Postimehele, et evakueerimist ega päästetööde algust lumesaha otsimine ei mõjutanud. «Täna värskelt maha sadanud lume tõttu olid teeolud halvad. Saha abiga saime hoida teed lahti, et tagada pääste- ja kiirabiautode kiirem liikumine. Kohapeal oli lihtsalt hästi palju masinaid,» selgitas Rammus. «Hoonele ligipääs oli meil kogu aeg olemas, sündmuskohale jõudmine ei olnud takistatud,» täpsustas ta. 

Postimehe fotograafi sõnul blokeeris politsei ka parima ligipääsutee õnnetuspaigale. Põhjuseks toodi, et antud teed soovitakse hoida vabana päästeautode ja kiirabi jaoks.

Päästeameti teatel osalesid kustutsutöödel Jõhvi, Kohtla-Järve, Iisaku, Rakvere, Sillamäe, Kiviõli ja Kunda päästjad.

Pansionaadi hoolealuste lähedased saavad täpsemat infot telefoninumbrilt 58 188 728.

Ratas tegi avalduse

Peaminister Jüri Ratas avaldas traagilise sündmustega seotud inimestele ja nende lähedastele kaastunnet. «Avaldan südamest kaastunnet hukkunute pereliikmetele ja lähedastele ning samuti kõigile hooldekodu elanikele ja töötajatele. Samuti soovin kõigile kannatanutele kiiret paranemist ning rahulikku peavarju evakueeritutele,» sõnas Ratas sotsiaalmeedias.

«Tõsised tuleõnnetused on alati äärmiselt valusad sündmused, millest tekkivate emotsioonide kirjeldamiseks on raske õigeid sõnu leida. Kahjuks juhtub neid Eestis ka talvisel ajal liialt tihti. Palun hoidke ennast ja oma lähedasi ning kaitske nende turvalisust. Langetan sügavas leinas pea,» lisas Ratas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles