Kodumaine puitmööbel, mis ehitab Eestit

Est Lupus
Copy
Foto: Est Lupus

Puitmööbel pole ammu enam ühenäoline massiivne valik, mis kaunistab vaid maalähedase stiiliga kodu. Üha enam pannakse rõhku looduslähedusele ka modernsetes kodudes. Tartumaal tegutsev puitmööbli tootja Est Lupus soovitab kodu sisustades panustada kvaliteedile, isikupärasusele ja kodumaisusele.

Puitu on alati peetud oluliseks materjaliks väga erinevates tööstusharudes. Nii ka mööbli tootmises. Kui vahepeal vahetasid soodsad alternatiivid puitmööbli välja, siis nüüd taasavastavad inimesed looduslähedust. Kodus ei soovitata enam kasutada plastikut või muud mittetaastuvat materjali – parim valik on naturaalne puit. Puit on ideaalne materjal mööbli valmistamiseks. Puitu saab voolida vastavalt soovile ning mööbel jääb soe, isikupärane ja ennekõike vastupidav. Puitmööbel on küll kallim kui tehismaterjalidest tehtud mööbel, kuid sellest ei tasu heituda. Õige hooldamisega kestab puitmööbel põlvest põlve, olles pikaajaline investeering.

Puitmööbel on kodu nägu

Enne mööbli tellimist on oluline hoolikalt läbi mõelda kogu toa ja miks mitte ka kogu kodu kujundus. Puitmööbel võimaldab hõlpsasti luua ebastandardseid erilahendusi ning luua ideaalselt koju sobiva mööbli.

Puitmööbel ei pea olema tingimata traditsioonilist naturaalse puidu tooni. “Meilt tellitud mööbli saab valida väga suure värviskaalaga,” räägib Est Lupuse asutaja Tõnis Rõžov. Laias laastus jaguneb puitmööbli viimistlus vastavalt eelistustele ja kodu stiilile kolmeks: ajatu naturaalne lakitud puit, tooniga peitsitud puit, Skandinaavia stiilis valge peitsiga puit. Lisaks annavad palju iseloomu juurde maitsekalt valitud kapinupud ja käepidemed.

Vastupidav ent paindlik

Et ostetud puitmööbel teeniks kodu ja omanikke aastakümneid, on oluline pöörata rõhku ka puidu hooldusele. Puit on vastupidav, kuid kohaneb ja reageerib ümbritseva keskkonna ja tingimustega.

Puitmööbli põhiline viimistlus on lakk, mistõttu on igapäevaseks puhastuseks parim kuiv lapp. Ka kergelt niiske või spetsiaalse puitmööbli puhastusvahendiga niisutatud lapp puitu ei kahjusta. Suurimaks vaenlaseks on puitmööbli jaoks hoopis tugevad lahused ning kraapimine, mis kahjustavad lakki. Ajaga kulunud lakki on mõistlik taastada spetsialisti käe all.

Ka tubased tingimused mõjutavad puidu käitumist. Eesti kliimas kõigub näiteks õhuniiskus aasta lõikes nii õues kui toas üsna palju. Sellele reageerib ka hingav puit, mängides kinnitustega. Kui mööbli või uste kinnitused on keskkonna muutustest tingitult pisut järele andnud, pinguta need mõne aja tagant üle.

Kodumaine tootja, kodumaine panus

Est Lupus tegeleb puitmööbli valmistamisega juba aastatuhande algusest. Kuigi tootevalikust leiab väga erinevaid mööblitükke, on eriliseimaks leiuks riidekapid, mis suurimad Eestis. Kahe sentimeetri paksusest puidust valmistatud mööbel annab kindluse, et küljed ega riiulid ei paindu ega kõverdu.

Suure uhkusega panustab Est Lupus Eesti majandusse ja kutsub üles ka kliente läbi kodumaise toodangu eelistamise Eesti riiki ehitama. Ka Tartumaal tegutseva mööblitootja koostööpartnerid on kodumaised ettevõtjad. Kodumaiselt tootjalt tellides saab kasu lisaks kliendile ja ettevõtjale ka meie majandus.

Tutvu tootevalikuga est-puitmoobel.ee.

Copy
Tagasi üles