Looduskosmeetikat tootev Eesti ettevõte toob peatselt turule ka looduslike puhastusvahendite seeria

Copy
Foto: KOKOS KODUKOSMEETIKA OÜ

Eesti ettevõte OÜ Kodukosmeetika, mis seni on valmistanud juukse-, näo- ja kehahooldusvahendeid, toob sel aastal turule 10-st tootest koosneva puhastusvahendite seeria, mida ei pea enam pingsalt laste ega lemmikloomade eest peitma. Tegemist on läbi ja lõhki tervise-ja keskkonnasõbralike toodetega.

OÜ Kodukosmeetika juht Tiia Rodi, kes muide veel kuni möödunud aasta kevadeni juhtis Kose Kunstikooli ja tegi seda lausa 20 aastat, on juba viimased seitse aastat vaikselt, kuid järjepidevalt arendanud oma looduskosmeetika ettevõtet. „Möödunud kevadel tuli aga loomuliku valikuna pühendumine ainult oma hobist kasvanud tööle,“ märgib naine, kellelt ei löönud koroonaviiruse põhjustatud kriis jalgu alt, vaid andis hoopis tiivad.

Oma otsust, pühenduda ainult looduskosmeetika ja puhastusvahendite tootmisele, pole naine siiani kahetsenud olgugi, et varem meeldis talle teha käsitööd, aiatööd, käia teatris ja kontserdil, kuid nüüd kulub pea kogu aeg ettevõttele. „See pole mitte lihtsalt leiba andev töö, vaid suures enamuses puhas looming ja avastamine ning katsetamine. Samas ettevõtjana saan toimida omas tempos ning võtta vajadusel aeg maha. Ma hindan üha rohkem rahulikku ja aeglast elu ning siia-sinna tõmbavad huvid ja hobid on vaikselt vaibumas,“ märgib Tiia.

Nõudlus looduskosmeetika järele on kasvav

Tiia Rodi motivatsiooni tegeleda tervise- ja keskkonnasõbralike toodete valmistamisega hoiab kõrgel teadmine, et aina enam inimesi on muutunud teadlikumaks, mida endale peale määritakse ja milliseid tooteid koduses majapidamises kasutatakse. „Teadlikkus käib käsikäes pöördumisega puhtama ja tasakaalus elu poole, mis algab tavaliselt kvaliteetse toidu valimisest, seejärel puhta kosmeetika ja puhastusvahendite kasutusele võtmisest kuni plasti ning pakendite vähendamiseni,“ märgib Tiia, kelle sõnul on praegu juba väga lihtne inimestele loodustooteid tutvustada, sest mure oma tervise pärast ja vastutus looduse ees on kasvav. Kümmekond aastat tagasi, kui naisel tekkis huvi looduskosmeetika vastu, ei olnud seda Eestis nii laias valikus saada, mis viiski esimeste katsetusteni ja koolitusteni.

Nii sündis esimene toode, mis tõesti toimis - taimepõhine pulbriline šampoon. Huvi kasvas ja edasi asus Tiia koostama deodorandi retsepti, milles oleksid esindatud vaid naturaalsed koostiosad. Seda enam, et sellist toodet Eesti turult leida ei olnud. Niiviisi sündis huvist looduskosmeetika vastu ettevõte Kodukosmeetika OÜ tootesarjaga Kokos, et tuua tarbijani tavapärasest erinevaid ökotooteid, mis oleksid nahasõbralikud ja valmistatud vaid puhtast toorainest.

Foto: KOKOS KODUKOSMEETIKA OÜ

Tänaseks on OÜ Kodukosmeetika tootevalikus juukse- ja näohooldusvahendid ning deodorandid, millele on sel suvel lisa oodata looduslike puhastusvahendite seeria näol.

Foto: KOKOS KODUKOSMEETIKA OÜ

Puhastusvahendid on väljatöötatud koostöös tehnikaülikooliga

Looduslike puhastusvahendite ideeni jõudis Tiia eelmisel aastal, mil tekkis visioon tahketest tervise-ja keskkonnasõbralikest toodetest, mis on pakendatud pappi ning taastäidetavatesse plekktopsidesse. „Taotlesin EAS-st innovatsiooniosaku ning koostöös Tallinna Tehnikaülikooli biokeemia laboriga töötasime välja 10-st tootest koosneva seeria, mis katab kõik kodumajapidamise valdkonnad,“ räägib Tiia.

Nii näiteks koosneb nõudepesupulber toidukvaliteediga komponenditest ning peale nõudepesu võib julgelt sööma asuda, kartmata tervisele kahjulikke pesuvahendi jääke oma nõudel. „Ühe kõige laiemalt tavakasutuses oleva sünteetilise pesuvahendi jäägid pidavat nõudelt eemalduma alles peale 40. pesukorda.“

OÜ Kodukosmeetika puhastusvahendid on aga sellised, mida ei pea pingsalt peitma laste ega lemmikloomade eest. „Maitse pole neil kiita, kuid kahjulikud need meie organismile suhu sattudes pole,“ ütleb Tiia. 

Sel aastal täiendatakse ka juba müügis olevaid tooteid

Tiia Rodi täiendab oma tootevalikut ning katsetab ühtlasi ka aina uusi retsepte, et täiustada juba olemasolevaid tooteid. Naise eesmärk on kasutada võimalikult palju kodumaist toormaterjali kui võimalik. „Alates käesolevast aastast on põhifookus eestimaise tooraine otsimisel ja kasutusele võtmisel. 100% kohalikust toorainest olen siiani kokku suutnud panna juuksepalsami, kehageeli, kehakoorijad, juukseloputusvee – need tulevad ka sel aastal tootmisse,“ räägib ta ning märgib, et kuigi kodumaise toorme leidmine pole kergete killast ülesanne on see teostatav ning selleks tuleb vaid „raamist välja“ mõelda ning loovust rakendada, sest Eestis on väga põnevaid komponente, mida on võimalik loodustoodetes kasutada. 

Foto: KOKOS KODUKOSMEETIKA OÜ
Foto: KOKOS KODUKOSMEETIKA OÜ
Foto: KOKOS KODUKOSMEETIKA OÜ

Tiia lubab, et käesoleval aastal on ta eesmärgiks võtnud kogu hetkel valmisoleva tootmisnimistu läbi vaatamise ning mitmed seni kasutuses olnud koostisosad vahetab ta välja eestimaiste vastu. „Kui uued tooted valmis, saab meie kodulehelt lugeda nii eesti toorme kui ka kaasatud partnerite kohta,“ kutsub Tiia kõiki huvilisi Kodukosmeetika OÜ tegemistel silma peal hoidma.

Tutvu tootevalikuga e-poes https://www.kokos.ee/ ning pea lugu nii enda kui looduse tervisest ja heast käekäigust!

Copy
Tagasi üles