Kersti Krachti kaitsja: esitatud süüdistus on kunstlik (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kersti Kracht 14. jaanuaril kohtus.
Kersti Kracht 14. jaanuaril kohtus. Foto: Eero Vabamägi

Eile teatas rahandusministri eksnõuniku Kersti Krachti kaitsja Oliver Nääs, et Krachtile esitatud kahtlustus on kunstlik ja ülepaisutatud. Juhtiv riigiprokurör Taavi Pern sellega ei nõustu.

Oliver Nääs ütles eile, et Kracht ei ole ennast ülekuulamisel süüdi tunnistanud, vaid on kinnitanud, et ei ole kahtlustuses toodud tegusid toime pannud. «Kuigi ma ei ole näinud asjas kogutud tõendeid, siis juba ainuüksi kahtlustuse teksti pinnalt on näha, et kahtlustus on ülepaisutatud ning kunstlik. Ühe näitena on ilmselgelt põhjendamata etteheide rahapesu kokkuleppes,» märkis Nääs. Tema hinnangul ei olnud Krachti vahistamine põhjendatud ega vältimatult vajalik. Kracht vaidlustab vahistamise ringkonnakohtus.

«Rõhutame, et Kersti Krachti vahistamise alus on tema majanduslikust seisust ja laiast suhtlusvõrgustikust tulenev uute kuritegude toimepanemise oht,» lausus Pern. «Kõnealune suhtlusvõrgustik ei ole seotud vaid EKRE osalusega praeguses valitsuskoalitsioonis,» selgitas juhtiv riigiprokurör.

Nääsi sõnul peatati Krachti töösuhe rahandusministeeriumi poolt juba naise kinnipidamise päeval ning sellele järgneval päeval avaldas Kracht ise rahandusministeeriumile soovi töösuhe lõplikult lõpetada. «Lõplikud dokumendid töösuhte lõpetamise kohta vormistatakse lähipäevil. Seega ei ole Kracht enam avalikus teenistuses ning puudub mis tahes oht, et ta võiks toime panna avaliku usalduse vastaseid kuritegusid,» tõdes Nääs.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles