AK Aleksei Navalnõi lähikondlane Nikolai Ljaskin: hirm ei tohi võita sinu iha elada normaalses riigis (4)

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Aleksei Navalnõi kaasvõitleja Nikolai Ljaskin.
Aleksei Navalnõi kaasvõitleja Nikolai Ljaskin. Foto: Erakogu/Facebook

Möödunud pühapäeval korraldati äsja Berliinist naasnud Venemaa opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi üle Moskva lähedal Himkis lasteaiast politseijaoskonnaks kohandatud ruumides improviseeritud kohtuprotsess, pärast mida ta toimetati Himkis asuvasse siseministeeriumi vanglasse. Navalnõi kaasvõitleja Nikolai Ljaskini (38) poliitiline tegevus algas 2012. aastal just Himkis, kus ta juhtis praeguseks juba aastaid Eestis elanud Jevgenia Tširikova valimisstaapi. 15. septembril 2017 üritati Ljaskinit presidendivalimiste kampaania ajal tappa Navalnõi Moskva valimisstaabi läheduses.

Kuidas te iseloomustaksite Aleksei Navalnõid? Milline ta on?

Aleksei on Aleksei. Mulle tundub, et kõik teavad teda – pole vaja midagi välja mõelda. Tema videod tutvustavad teda päris hästi. Ta avaneb seal väga hästi. Aleksei on ehe – päris tõeliselt hea inimene ja liider. See on oluline!

On inimesed, kes on otse ehedad, ja on inimesed, keda meil on raske mõista. Aleksei on päris inimene, kes viib kaasa, on tõeline liider – lausa poliitiku etalon. Venemaal.

Saan aru, et Navalnõi kutsub inimesi tänavatele.

Ta ütles seda politseijaoskonnas, kus toimus arusaamatu toiming ühes palgatud kohtunikuga. Tegu oli täiesti lavastatud näitemänguga. Aleksei ei andnud seal isegi kommentaare, vaid pöördus inimeste poole.

Ta ei saa kedagi kutsuda – praegu on tähtis mõista, et pole vaja kedagi kutsuda. Kutseid pole enam vaja! Inimesed ise saavad kõigest aru. Paljud küsivad minult: kas te kutsute inimesi tänavale? Muidugi mitte! Keegi enam ei kutsu kedagi – kõik, kes saavad aru… Keegi tahab tänavale minna, keegi ütleb, et seni passib, vaatab.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles