Värskes Arteris: Gameboy Tetrise elu nagu bumerang

Arter
Copy

Arter viib seekord suusarajale ja malelaua taha, toimetab koos skandaalse Linnar Priimäega tema köögis ja vestleb muusik Gameboy Tetrisega, kes on pannud eestlased venelasi armastama.

Arter küsis tublidelt maletajatelt, õdedelt Mai ja Triin Narvalt, kuivõrd üle ilma laineid lööv telesari «Lipugambiit» tegeliku elu ja maleloogikaga kokku kõlab.  

Arteri kaanestaar on mees, kes pani eestlased venelasi armastama. Maakas! Paraadna! Privet, gorod Narva! Gameboy Tetrise vaimukad refräänid kõlavad pea kõigis viimase aja hittides. Menukas koosluses Viis Miinust teeb muusik aga kaasa artistinime «venelane» all ja tunnistab, et on Lasnamäel elades sattunud ka eestlaste ja venelaste vahelistesse massikaklustesse.

«Inimene peab oskama oma peatuses maha minna,» ütleb mõttekeiser Linnar Priimägi, kellest hiljuti linastus skandaalne dokfilm «Mephistopheles». Siiski jagas ta Arteriga oma koduses köögis nii konjakit ja kuivatatud kitseliha kui ka tulevikuplaane.

Ilus lumine talv meelitab Eestimaa suusaradadele ka jalutajaid, jooksjaid, kelgutajaid ja isegi ratturid. Selline rahvaste paabel on aga tekitanud olukorra, kus inimesed satuvad kergesti vaenujalale. Arter uuris, kuidas suuremat lumesõda ära hoida.

Eesti kõige rahvusvahelisema stiiliga moemaja Iris Janvier kinkis kaunitaridele võimuka vabaduse ja õpetas selgeks väärika võrgutamise kunsti. Keegi ei käse enam naistel ennast välja minnes odavalt ilusaks teha ja ega naised seda enam soovigi – uljalt iseteadlik Iris Janvier tähistab juba kümnendat sünnipäeva.

Kui igahommikune võileivarefrään läheb igavaks, proovige kausismuutit, toorputru või hoopis taasavastage hirsipuder. Toidukoolitaja Kaie Hakonen jagab inspireerivaid hommikusöögi ideid.

Kõigest sellest ja veel paljust muust saate lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles