Signe Riisalo asendusliikmena asub riigikogus tööle Margit Sutrop (9)

Alexandra Saarniit
Copy
Margit Sutrop.
Margit Sutrop. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõlmisid täna Toompea lossi Valges saalis koalitsioonilepingu, mille järel andis riigikogu Kaja Kallasele volitused moodustada valitsus. Selle tulemusena asub riigikogus tööle Tartu Ülikooli eetikakeskuse juhataja Margit Sutrop, kes on uue sotsiaalkaitseministrina alustava Signe Riisalo asendusliige.

«Pühapäeval tekkis mul ootamatult võimalus asuda tööle Riigikogus. Olin just lõpetanud oma enesetäiendusaastat Helsingi Ülikoolis, mitu artiklit sai valmis ja tegin suuri plaane, kuidas teadustööga edasi minna,» kirjutas Sutrop, kelle sõnul tuli pakkumine poliitikasse minna nagu välk selgest taevast. 

Ka otsuse pidi Sutrop kiiresti langetama. «Vahepealse 24 tunni jooksul pidasingi kolleegidega nõu, kas ja kuidas on võimalik pooleli jäävaid töid ja ülesandeid nii jagada, et kõik tehtud saaks. Kõige raskem on loobuda eetikakeskuse juhataja kohast, sest see on minu enda sünnitatud «lapsuke» ja osa minu identiteedist.»

«Miks otsustasin riigikogu liikme töö vastu võtta? Hariduse- ja teaduse teemad on mulle olulised ja hingelähedased, usun, et nende valdkondade arengu eest on vaja jõuliselt seista. Eestikeelse kooli arenguks on vaja teha reaalseid tegusid. Teaduse olulisust kiputakse paraku ikka alahindama. Kõrghariduse osas on vaja otsuseid. Loodan Riigikogus aidata kaasa ka Eesti tervishoiu arengule, sest haiglate eetikakomiteede töös osalemise kaudu näen ka siin arenguvõimalusi,» on Sutrop lootusrikas.

«Ega ma ikka ei suuda kõrvale jääda, kui antakse võimalus kujundada Eesti tulevikku.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles