Soome kapseldumine võib näidata trendi Euroopas (19)

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
Ostselennud on eilne või heal juhul ülehomne päev.
Ostselennud on eilne või heal juhul ülehomne päev. Foto: Konstantin Sednev

Euroopa Liit lootis karantiinide ja testimistega hullemaid piiranguid vältida, kuid valitsused on asunud taas müüre ehitama.

Kolmapäeva esimesest minutist astusid Soome piiril jõusse uued ranged piirangud, mis muudavad kuni 25. veebruarini Soome sisenemise võimalikuks senisest veelgi väiksemale hulgale inimestele. Eesti katsed leida põhjanaabritega kompromissi, mis oleks võimaldanud töö- ja pererändel kahe riigi vahel jätkuda oluliste kärbeteta, pole siiani osutunud tulemuslikuks.

Väsimatuks Soomega läbirääkimistesse astuda üritajaks oli kuni oma ametisoleku viimase päevani ka endine välisminister Urmas Reinsalu (pildil), kes käis esmaspäeval Brüsselis kohtumas oma kolleegidega teistest Euroopa Liidu riikidest. Ametlike päevakorrapunktide kõrval püüdis Reinsalu eraviisiliselt panna oma Soome kolleegile südamele, et Soome valitsus «vähemasti sisuliselt vaataks» Eesti tehtud kompromissettepanekut võtta Eestist Soome suunduvate tööreisijate testimise koormus enda kanda. Reinsalu teada võttis Soome välisministeerium palve «teadmiseks».

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles