Klandorfi soovitatud taksoteenus odav variant pole

Postimees
Copy
Taksod. Pilt on illustreeriv. FOTO: Mihkel Maripuu/Postimees
Taksod. Pilt on illustreeriv. FOTO: Mihkel Maripuu/Postimees Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Abilinnapea Kalle Klandorf soovitas liikumisraskustega inimestel sõita praeguste teeoludega taksoga. Hiljem ta täpsustas, et pidas silmas Tallinna sotsiaaltaksoteenust, mis võimaldab liikumispuudega inimesel kasutada taksoteenust 190 euro ulatuses kuus. Päris tasuta see aga abivajajatele pole. 

Tallinna linna kodulehel seisab, et sotsiaaltransporditeenuse eesmärk on võimaldada puudega isikul, kellel puue takistab isikliku või ühissõiduki kasutamist, kasutada enda vajadustele vastavat sõidukit sõitmiseks tema toimetulekuks vajalikesse sihtkohtadesse ning taksoveoteenust osutatakse linna haldusterritooriumil ja linna piirist kuni 30 km kaugusele ja sealt tagasi. Lehel allapoole liikudes on leitavad teenuse määrad. 

Esimene punkt ütleb ära Klandorfi öeldu:  linnaeelarve vahenditest tasutav maksumus kasutaja kohta kalendrikuus 190 eurot. Teine punkt muudab esimese natuke nukramaks. Nimelt peab teenuse saaja tasuma ühe neljandiku igakordsest maksumusest kalendrikuu limiidi ulatuses. Seega on linna tasutav 190 eurot vaid kolmveerand teenuse kogumaksumusest. Hüvitist terves ulatuses kasutaja maksab ise juurde umbes 63 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles