Ilusad talveilmad meelitasid puhkajad suusakeskustesse

Copy
Kuutsemäel on avatud kõik nõlvad ning suusakeskus töötab täistuuridel.
Kuutsemäel on avatud kõik nõlvad ning suusakeskus töötab täistuuridel. Foto: Arvo Meeks

Üle mitme aasta saabunud korralik talv ja hiljutised koroonapiirangud Harjumaal ja Ida-Virumaal andsid siseturismile tõhusa tõuke. Rahvas tormab nii Lõuna-Eesti kui ka Kiviõli suusamägedele ja ­lustib seal, nagu kurja viirust polekski. Piirangutest tüdinud inimesed kasutavad agaralt talvepuhkusi.

Kiviõli seikluskeskuse ühe omaniku Madis Olti sõnul oli alanud aasta jaanuar pandeemiast hoolimata üle aastate edukaim. «Senine parim talv nii ilma kui ka käibe osas oli 2013. aastal, kui avasime keskuse, ja ka 2018. aastaga võib rahule jääda, kuid tänavune talv, juhul kui piiranguid taas ei kehtestata, tuleb tänu rohkele lumele rekordiline.»

Olti sõnul said nad pärast jõulude eel Ida-Virumaal kehtestatud vastuolulisi piiranguid avada keskuse uuesti 5. jaanuaril ja siis algasid ka kõige paremad talveilmad. «Suusamäel on koroonareeglitest tegelikult väga lihtne kinni pidada,» märkis Olt. «Mäe peal on piisavalt ruumi ja ka tõstukijärjekorras annavad suusad ise piisava pikivahe.»

Tallinlaste nõnda kirutud lume­rohkus parandab ka Lõuna-Eesti turismifirmade koroonaaega. Otepää lähedal asuv Kuutsemäe puhkekeskus on pidanud talispordihuviliste arvu isegi piirama. «Patt oleks nuriseda,» sõnas Äärmusliku Spordi ASi juht Priit Tammemägi, kes majandab nii Kuutsemäe kui ka Munaka suusamäe nõlvadel. «Kuna välis­turismi praegu ei ole, otsitakse puhkamiseks võimalusi Eestis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles