Eesti ja Taani tähistavad diplomaatiliste suhete aastapäeva

Postimees
Copy
Taani lipp.
Taani lipp. Foto: Caro / Klaus Westermann / Scanpix

Eesti ja Taani tähistavad diplomaatiliste suhete 100. aastapäeva energiasektori muutustele keskenduva virtuaalüritusega.

Täna  täitub 100 aastat päevast, mil Taani tunnistas Eesti Vabariiki de jure. Eesti ja Taani vaatavad sel puhul üheskoos tulevikku energiasektori ümberkujundamist käsitleval virtuaalüritusel «Going Green Together».

«Euroopa Liit on otsustanud, et meie tulevik peab olema roheline ja kestlik. Mul on hea meel ja suur au, et Eesti teeb selle nimel koostööd Taaniga, kellel on taastuvenergia alal nii teadmised kui ka kogemus,» ütles välisminister Eva-Maria Liimets.

«Helge, uue rohelise ja kestliku tuleviku loomine on üks paljudest valdkondadest, kus peaksime tegema tihedat koostööd. Taani seisab täna ja tulevikus Eesti kõrval lähedase liitlase, partneri ja sõbrana,» ütles Taani välisminister Jeppe Kofod. 

Virtuaalüritusel osalevad Eesti ja Taani ministrid, akadeemikud ja energiatööstuse esindajad. Esinejate seas on lisaks Eesti välisministrile ning majandus- ja taristuministrile Taavi Aasale ka Taani välisminister Jeppe Kofod, Taani kliima-, energia- ja kommunaalteenuste minister Dan Jørgensen, Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni juhatuse esimees Aavo Kärmas, Wind Denmarki tegevjuht Jan Serup Hylleberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles