Homses Arteris: eestlaste seiklused Marcialonga maratonil, oht kosmosest ja kummitusküla

Arter
Copy

Selle nädala Arter portreteerib kaht sitket daami - tuntud Eesti suurärimehe elukaaslast ja Venemaa võimude poolt vintsutatud opositsiooniliidri abikaasat.

Lehe kaanekangelaseks on värvikas Ida-Virumaa kokk Indrek Kõverik, kes peab Narva-Jõesuus brutaalse rupskiköögiga einelauda Franzia ja kavatseb juba suvel avada oma kodumaja õuel Vokas sakraalse aiamaja, kus külalisi kostitada. Kõverik räägib, kuidas tema söögikoht kevadises koroonalainetuses ellu jäi ja mis Tõrvast pärit kokka Ida-Virumaal seni kinni hoiab.

Ajakirjanik Krister Kivi jalutab Tallinnas mööda ajale jalgu jäävat Tatari tänavat, mis on täis mälestusi ja ka saladusi.

Tegelikult on elu planeedil Maa ülihabras. Ainuüksi komeete, mis võiks hetkega elule Maal lõpu teha, passib päikesesüsteemi äärealadel triljoneid. Kosmilistest ohtudest rääkis Arterile äsja põneva raamatu avaldanud astronoom Tõnu Viik.

Hoolimata Euroopat sulgevast pandeemiast võttis tosinkond eestlast ette teekonna Itaaliasse, et osaleda 70 kilomeetri pikkusel Marcialonga klassikamaratonil. Kohapeal selgus, et neid ootab ees mitu üllatust ja enamik neist polnud sugugi meeldivad.

Eesti rabade keskel peidab end müstiline, mahajäetud Rabasaare kummitusküla. Seal ei ela küll ainsatki hingelist, kuid haigutavate aknaaukude ja irvakil ustega küla on alles, garaažis mängib raadio, raamatud on laual laiali. Arter käis selles isemoodi paigas avastusretkel. 

Kõigest sellest ja veel paljust muust saate lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles