Prokurör ei välista Krachti kättemaksu vabastamisel (10)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kersti Krachti vahi alt vabastamise arutelul ringkonnakohtus. Pildil prokurör Taavi Pern ja Kersti Kracht. 
Kersti Krachti vahi alt vabastamise arutelul ringkonnakohtus. Pildil prokurör Taavi Pern ja Kersti Kracht. Foto: Tairo Lutter

Endise rahandusministri Martin Helme nõuniku Kersti Krachti vahi alt vabastamise arutelul Tallinna ringkonnakohtus selgus eile, et Krachti ei saa usaldada. Kuna tema rahaline seis ei ole kiita, on võimalik, et elektrooniline järelevalve ei takista teda hea tahtmise korral seadusest üle astuda. Kracht ise leidis, et teda kahtlustades on prokuratuur sekkunud poliitikasse. Prokuratuur ei tohiks seda aga teha

Kaitsja Oliver Nääs märkis, et luges koos Krachtiga naisele esitatud etteheited ega saa aru, kus ja millal see kahtlustus on tekkinud. Prokuratuur on öelnud, et Kracht küsis ettevõtja Hillar Tederilt raha, kuid pole öeldud, kus või millal see toimus.

«Kersti Krachti õigusi on piiratud: temalt võeti vabadus, talle kehtestati suhtluspiirang ka kaitsjatega aru pidamisel ning täna piiratakse tema õigust tutvumaks tõenditega,» lausus kaitsja. Tema väitel pole nad saanud tutvuda kõikide Krachti vastu kogutud tõenditega.

Et oma juttu kinnitada, näitas ta Krachti pangakonto väljavõtet, mille esitas kohtule riigiprokurör Taavi Pern. Pern oli saanud läinud reedel selle oma valdusse.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles