Prokurör nõuab Saaremaa liiklusmõrvarile karmi karistust (5)

Karel Reisenbuk
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Andres Reinart Kuressaare kohtumajas.
Andres Reinart Kuressaare kohtumajas. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaare kohtumajas lõppes kohtuprotsess Andres Reinarti üle, kes sõitis Saaremaal möödunud aasta jaanuaris purjus peaga surnuks kolm inimest, kelle seas oli üheksakuune laps. Veel üks inimene sai Reinarti süül raskelt vigastada. Oma viimases sõnas Reinart kahetses tehtut. Prokurör küsis mehele pretsedenditut karistust.

«Austatud kohus, soovin, et kohus teeks õiglase otsuse, ütlen veel seda, et ei soovinud kellelegi halba ega kellegi surma. Kui saaks aega tagasi keerata, ei istuks ma joobes peaga rooli. Väga kahetsen oma tegu,» lausus viimases sõnas 35-aastane Reinart, kes siiani on keeldunud võimalusest tunnistusi anda. Tema kaitsja sõnul mees lihtsalt ei mäleta õnnetusest mitte midagi. Varem on ta end teos osaliselt süüdi tunnistanud.

Vahetult enne saatuslikult traagilist nädalavahetust möödunud aastal oli Reinart saabunud Hispaaniast. Nimelt oli ta hiljuti saanud tööd kaugsõiduautojuhina. Sõber võttis mehe päev varem Tallinnast auto peale ning tõi ta vanemate juurde. Juba teel Tallinnast Saaremaale kaks õlut joonud Reinart siiski sinna ei jäänud ning otsustas sõita linna sõbranna juurde, võttes kaasa kohvri õlut. Koos veedeti mõnusalt aega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles