Kaja Kallas: Eesti terviseks võiks võtta pitsi pereringis ja hoiduda massikogunemistest (53)

Copy
Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) riigikogu infotunnis.
Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) riigikogu infotunnis. Foto: Eero Vabamägi

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) tõrjus täna riigikogu infotunnis opositsioonierakondade süüdistusi selles, et valitsus on jäänud koroonaviiruse tõrjumisega hätta. Ta heitis omalt poolt Isamaale ja Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale ette üleskutset tähistada vabariigi aastapäeva rahvarohkete ja samas ka nakkusohtlike avalike üritustega.

Rahvasaadikute küsimustele vastanud Kallase sõnul kavatsevad nii Isamaa kui ka EKRE 24. veebruaril Tallinnas Vabaduse väljakul oma poolehoidjatega Eesti sünnipäeva tähistada, kuid viiruse leviku rekordkõrgete näitajate juures on see valitsusjuhi arvates äärmiselt taunitav.

«Kõige rohkem aitab viiruse levikut vähendada see, kui me vähendame kontakte, et me lihtsalt ei puutu teiste inimestega kokku,» rõhutas Kallas.

Seepärast soovitas ta tähistada 24. veebruarit oma lähikondsetega. «Tähistame seda peredes, sööme ühe väikese kiluvõileiva, võtame pitsikese valget viina ja oleme seal sinimustvalgetega, aga me ei kogune suurtes hulkades, sellepärast et see kasvatab oluliselt viiruse levikut. See on minu üleskutse.»

Kallas märkis, et kevadega võrreldes teame koroonaviirusest palju rohkem. Samas tõdes ta, et inimeste ohutaju on alanenud ja põhilised nakkuskolded on praegu töökohtades ja kodudes. «Kui tööandjad ise ütleksid, et palun minge kõik distantstööle, siis saaksime nakkuskordaja juba alla,» ütles peaminister. Ühtlasi pidas ta jätkuvalt vajalikuks rõhuda inimeste enda vastutusele, sest koole ja asutusi on lihtne kinni panna, aga sellel on oma hind ja tagajärjed.

«Eesmärk on, et meditsiinisüsteem peaks vastu ja hoida ühiskond võimalikult avatud,» sõnastas Kallas valitsuse põhimõtte. Ta tõi näiteks Läti, kus eriolukorrast hoolimata pole nakatumisnäitajaid alla saadud.

Kommentaarid (53)
Copy
Tagasi üles