Avaliku teenistuse juhtimine läheb rahandusministeeriumile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi hoone Tallinna kesklinnas..
Rahandusministeeriumi hoone Tallinna kesklinnas.. Foto: Peeter Langovits.

Riigikantselei saatis täna kooskõlastusele eelnõu, mis viib avaliku teenistuse arendamise rahandusministeeriumi alla ja kaotab riigikantselei peadirektori ametikoha.

Eelnõu seletuskirja kohaselt on vastutus avaliku teenistuse arendamise eest praegu killustatud mitme valitsusasutuse vahel, mis on takistanud avaliku teenistuse arenguks vajalike muudatuste kavandamist ja läbiviimist. Eelnõu eesmärk on tagada selge vastutus avaliku teenistuse arengu juhtimise eest.

Avaliku teenistuse seaduse eelnõu järgi hakkab rahandusministeerium tegelema avaliku teenistuse eetika tugevdamise, avaliku teenistuse personalijuhtimise arendamise ning avaliku teenistuse koolitussüsteemi arendamisega.

Rahandusministeeriumi moodustatakse eelnõu kohaselt riigihalduse ja avaliku teenistuse osakond, kuhu viiakse riigikantselei avaliku teenistuse osakonnast üle seitse ametikohta ja ametnikku. Hiljemalt 2011. aasta jaanuariks viiakse ministeeriumi üle neli ametnikku ka sama osakonna struktuuritoetuse talitusest.

Kõrgemate riigiametnike konkursi- ja atesteerimiskomisjonis atesteerimisele kuuluvate ametnike arendamine jääb siiski riigikantselei ülesandeks.

Samuti kaotab eelnõu riigikantselei peadirektori ametikoha, mille järele puudub vajadus, kuna tema ülesandeid täidavad riigikantselei struktuuriüksuste juhid. Alates 2006. aasta oktoobrist, mil toona sel kohal töötanud Marten Kokk ametist lahkus, on riigikantselei peadirektori ametikoht täitmata.

Ühtlasi näeb eelnõu ette, et riigikantselei direktori ametikoht ja palgaaste võrdsustatakse ministeeriumi asekantsleri omaga.

Eelnõu seletuskirja järgi on riigikantselei osakonnajuhatajast kõrgemal asuvate direktorite kohad loodud olulisemate ning valitsuse ja peaministri suuremat tähelepanu nõudvate valdkondade koordineerimiseks ning ministeeriumi juhtimisstruktuuris peaks need vastama asekantsleri kohale. Praegu on riigikantseleis ametis strateegiadirektor, Euroopa Liidu asjade direktor, julgeoleku koordinatsioonidirektor ja valitsuskommunikatsiooni direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles