Video Kersna: õpetajate vaktsineerimise takistused on ületatud (4)

Jete-Ri Jõesaar
Copy

Esmaspäeval algas haridustöötajate vaktsineerimine. Esimesed päevad möödusid takistustega, kuid nüüdseks on need ületatud, rääkis haridus- ja teadusminister Liina Kersna. 

«Vaktsineerimine käib päris suure hooga. Minu teada on eesmärk, et põhikooli ja gümnaasiumi õpetajad saaks vaktsineeritud märsti keskpaigaks, lasteaiatöötajad ja -õpetajad saaksid märtsi lõpuks vaktsineeritud ja sealt siis edasi juba kutsekoolid ja ülikoolid. Nii et ma väga loodan, et on õpitud nendest esimestest takerdustest ja nüüd läheb edasi juba sujuvalt,» rääkis Kersna. 

Õpetajate vaktsineerimine on küll hoo sisse saanud, aga seni vaktsineeritud haridustöötajate teise doosini on umbes kaks kuud. Kersna sõnul annab AstraZeneca vaktsiini esimene doos juba märkimisväärse kaitse, kuid ei välista täielikult nakatumisvõimalust, vaid vähendab võimalust raskelt haigestuda. «Kindlasti peab jätkama isikukaitsevahendite kasutamisega. Ka koolis on väga oluline, et õpetaja kasutaks maski ja et käsi desinfitseeritaks, et ka teiste õpetajatega hoitaks distantsi,» ütles Kersna. «Nii et kindlasti vaktsineerimise esimene doos ja ka tegelikult teine doos ei anna täiskindlust, et inimene ei nakatu. Ta annab meile kindluse, et raske nakatumine on vähetõenäoline, aga see ei tähenda, et me ohutusmeetmetest kuidagi peaksime taganema.»

Pärast järgmise nädala koolivaheaega jäävad kõik koolid ja klassid, peale 1.-4. klasside, üheks nädalaks kaugõppele. Haridusministri sõnul on õpiraskustes lapsi umbes 30 protsenti. Nende järele aitamiseks jäetakse koolidele võimalus kaugõppe perioodi ajal teha kontaktõppel konsultatsioone. Konsultatsioonigrupid võivad Kersna sõnul olla umbes 10 lapselised ning peavad toimuma hajutatult. «Ma arvan, et see on väga hea võimalus kutsuda kooli just nimelt need lapsed, kes on jäänud distantsõppega hätta ja neid siis järgi aidata see nädal. Siis muidugi ka need õpilased, kes valmistuvad eksamiteks ja kui seal on ka õpilasi, kes vajaks rohkem tuge, siis see on võimalus, et neid kooli kutsuda ja kontaktõppes neid siiski aidata,» rääkis Kersna.  

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles