Asutati Eesti Välissuhete Nõukoda (7)

Postimees
Copy
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna, Eesti Vabariigi sünnipäeval, asutati Eesti Välissuhete Nõukoda. See on kodanikuühendus, mille liikmed on võtnud sihiks arendada välispoliitika alast avalikku arutelu Eestis. Nõukoja asutajaliikmete arv sümboliseerib 30 aasta möödumist Eesti taasiseseisvumisest.

«Eesti lõimumine maailmaga on andnud hääle suurele hulgale inimestele, kellel on isiklik kogemus, huvi ja võimekus rahvusvahelist elu puudutavas debatis kaasa lüüa ka siis, kui igapäevased tegemised on mujal,» selgitab asutajate pöördumine. 

«30 aastaga on muutunud nii Eesti kui ka maailm meie ümber. Meid kaitsvad rahvusvahelised organisatsioonid ning reeglitel ja väärtustel põhinev maailmakord on mitmel korral pandud proovile,» seisab täna avaldatud nõukoja missioonis. 

Eesti Välissuhete Nõukoja asutajad on seadnud eesmärgiks tuua kokku välis- ja kaitsepoliitika huvilisi  riigiasutustest, mõttekodadest, akadeemiast, ettevõtjate ja ajakirjanike hulgast, et läbi sisuliste arutelude panustada Eesti jaoks oluliste vaatenurkade mõtestamisse. Asutajaliikmeid ühendab soov anda oma panus argumenteeritud ja järjepideva välispoliitilise mõtte arengusse Eestis.

Asutajaliikmed:

Eiki Berg

Piret Ehin

Ardo Hansson

Henrik Hololei

Toomas Hendrik Ilves

Taavet Hinrikus

Marina Kaljurand

Siim Kallas

Indrek Kannik

Andres Kasekamp

Indrek Kasela

Riina Kionka

Meelis Kitsing

Mart Laar

Kadri Liik

Vivian Loonela

Jüri Luik

Peter Lõhmus

Matti Maasikas

Merle Maigre

Marko Mihkelson

Sven Mikser

Urmas Paet

Liisa Past

Tiit Pruuli

Kristi Raik

Raul Rebane

Rainer Sternfeld

Sten Tamkivi

Raivo Vare

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles