Hullemast hullem: haiglad töötavad võimete piiril (19)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Ida-Tallinna Keskhaigla koroonaosakonna intensiivravi osakond. Hingamisaparaat.
Ida-Tallinna Keskhaigla koroonaosakonna intensiivravi osakond. Hingamisaparaat. Foto: Tairo Lutter

Koroonaviirusega nakatumise rekordeid tuleb iga päevaga juurde. Samamoodi teeb rekordeid haiglaravi vajavate patsientide arv. Kui praegu on Eestis koroona tõttu haiglates ligi 500 inimest, siis prognooside järgi võib see arv peagi küündida tuhandeni. See tähendab, et haiglasüsteem vähendab juba praegu plaanilist ravi ning üritatakse hoiduda selle täielikust sulgemisest.

Kaks nädalat tagasi oli haiglatel kasutada 728 voodikohta, millest 63 olid III astme intensiivravi voodikohad. Praegu on haiglatel Covid-19 patsientide raviks kasutada 779 voodikohta, millest 63 on III astme intensiivravi voodikohad.

Eilehommikuse seisuga viibis Lääne-Tallinna keskhaiglas (LTKH) ravil 73 Covid-19 patsienti, kellest kaks vajab III astme intensiivravi. Selline patsientide arv tähendab, et haigla Covid-19 voodikohtade hõive läheneb 90 protsendile ja tekkinud on vajadus täiendavate voodikohtade avamiseks Covid-19 patsientide raviks.

Täna avabki LTKH uroloogiaosakonna pinnal uue Covid-osakonna, kus on 14 lisavoodikohta. Selleks et katta avatavad voodikohad personaliga, peab haigla piirama plaanilist ravitööd uroloogia ja kirurgia erialadel. Plaanilise ravitöö arvelt vabanev personal hakkab tegelema Covid-19 patsientide raviga.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles