Õpetajatele loodi nõustamise tugiliin

Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Aivar Aotäht

Tänasest avatakse õpetajate tugiliin, mis pakub piirangute ja koroonapandeemia ajal haridustöötajatele psühholoogilist nõustamist – anonüümselt ja tasuta.

Haridus- ja teadusministeerium koostöös haridus- ja noorteameti rajaleidjate ja Eesti koolipsühholoogide ühinguga avas haridustöötajatele tugiliini, kus kõnedele vastavad koolipsühholoogi kutsetunnistusega kogemustega psühholoogid. Tugiliin on kättesaadav igal tööpäeval kl 12-20 telefoninumbril 7350750.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna sõnul on selline tugiliin hästi toimiv näiteks Suurbritannias ja liini avamist kaaluvad ka teised riigid. Tugiliini eesmärk on pakkuda haridustöötajatele kättesaadavat võimalust rääkida kvalifitseeritud psühholoogiga mugavalt, anonüümselt ja tasuta.

«Kahjuks on vaid 36 protsendil koolidest psühholoog olemas ning seetõttu on väga tervitatav tugiliin, mille kaudu psühholoogiline nõustamine on kättesaadav igale õpetajale,» ütles Eesti koolipsühholoogide ühingu juht Karmen Maikalu. 

Tugiliinile lisaks pakuvad haridus- ja noorteameti rajaleidjad ka e-nõustamise võimalust. «Rajaleidja.ee veebilehel avaneb kõigil soovijatel võimalus suhelda e-nõustajaga,» ütles haridus- ja noorteameti rajaleidjate juht Epp Müil ning lisas, et ka seal vastavad pöördumistele kutsetunnistusega koolipsühholoogid. Rajaleidjate e-vestlus on avatud esmaspäevast reedeni kella 10-14. Küsimusi ja mõtteid saab jätta ka hiljem ning neile vastatakse esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles