Koroonaviirusesse on nakatunud üle 140 ajateenija (4)

Copy
Ajateenijad
Ajateenijad Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koroonaviirusesse on nakatunud üle 140 ajateenijat ning ligi 50 tegevväelast ja kaitseväe tsiviiltöötajat.

Kaitseväe peastaabi teatel on teisipäevase seisuga kaitseväes koroonaviirusega nakatunud 143 ajateenijat, nii 2. jalaväebrigaadis, vahipataljonis kui ka toetuse väejuhatuses on nakatunud võrdselt 32 ajateenijat. Tegevväelaste ja tsiviiltöötajate hulgas on 48 juhtumit. 

Nakatunud ajateenijad on paigutatud karantiini kaitseväe väeosades või viibivad koduses eneseisolatsioonis. Nakatunute lähikontaktsed on paigutatud isolatsiooni.

«Nakatunud sõdurite hulgas on neid, kellel on Covid-19-ga kaasnevaid külmetushaigusele iseloomulikke sümptomeid, enamikul nakatunutest on nõrgad sümptomid või puuduvad need üldse,» selgitas Postimehele leitnant Taavi Laasik kaitseväe pressiosakonnast. 

Tema sõnul puhkuselt või väljaloalt naastes üldjuhul väeosades masstestimist ei korraldata. Kui aga sõdur on olnud Covid-19 haige lähikontaktne või on kahtlus koroonaviirusesse nakatumises, rakendatakse talle koheselt isolatsioonimeetmed ning vajadusel tehakse Covid-19 test.

Sotsiaalmeedias on ringlema läinud jutud, et kaitsevägi soovib ajateenijaid vaktsineerida, siis leitnant Laasiku sõnul vaktsineerimisele kehtivad ka kaitseves samad põhimõtted nagu ülejäänud Eestis. 

«Kaitseväes alustati vaktsineerimist meditsiinitöötajatest ning kaitseväe igapäevase toimimise seisukohast olulistest üksustest. Vaktsiinid on parim võimalus koroonaviiruse seljatamiseks ja tavapärase elukorralduse juurde naasmiseks ning me julgustame oma inimesi vaktsiini saamisel kindlasti ennast vaktsineerima. Sealhulgas ka ajateenijad, kui selleks vajalik kogus vaktsiini kaitseväe käsutusse jõuab,» selgitas leitnant Laasik. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles