Kultuuri lühiuudised

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Muuseumi arendusjuht Marge Pärnits mängib üksi laevade pommitamist.
Muuseumi arendusjuht Marge Pärnits mängib üksi laevade pommitamist. Foto: Dario Matson

Kunstnikud joonistasid kujuteldavaid olendeid

Linnaraamatukogu teise ja kolmanda korruse fuajeesse on seatud näitus «Borgese kujuteldavad olendid». Raamatut laenama läinud kunstihuvilised saavad 22. märtsini heita pilgu peale ka Eve Mahhovi, Tuuli Otsuse ja Eve Valperi illustratsioonidele, mis on valminud Jorge Luis Borgese tekstikogumikule «Kujuteldavate olendite raamat».

Kogumiku tõlkija Ehte Puhang tegi mitmele illustraatorile ettepaneku selle kogumiku tekstide juurde midagi joonistada. Valmis virtuaalnäitus, mis asub veebis aadressil borgeskunst.weebly.com/. Veebipilt ei asenda alati illustratsiooni vahetut vaatamist, seepärast valiti raamatukogus näitusele panekuks ligi 30 illustratsiooni.

Linnaraamatukogu teatel on virtuaalse väljapaneku juures loodud võimalus kõigile huvilistele üles laadida oma illustratsioone Borgese tekstidele. TPM

Mänguasjamuuseum algatas pildilise sotsiaalkampaania

Tartu mänguasjamuuseum kutsub kõiki teatreid ja muuseume osalema fotode ja videomaterjalidega sotsiaalkampaanias «Muuseum ühele. Teater ühele. Kultuur ühele», et vaadata enda sisse, leida üles see, mis ajab vihale, ning muuta mängides ja luues leitu selleks, mis ajab naerma.

Mänguasjamuuseumi FB-lehe pildialbumis avaldatud fotolavastuste sari peegeldab muuseumi- ja teatritöötajaid olukorras, kus nad saavad mängida vaid iseendale ja iseendaga ning juurelda hommikust õhtuni küsimuste üle, kas muuseum ilma külastajateta on üldse muuseum ja kas teater ilma aplausita on üldse teater.

Mänguasjamuuseumi kollektiiv palub fotosid sotsiaalmeedias jagades kasutada teemaviiteid #muuseum­ühele #teaterühele #kultuurühele. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles