ÜLEVAADE Läti ja Soome liiguvad kriitilise koroonaolukorra poole

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Ida-Riia kliinilise ülikoolihaigla Covid-19 osakonna töötajad patsiente abistamas. Enam kui veerand uutest kroonaviirusega nakatumistest registreeritakse Riias, kuid haiglates on olukord kõige keerulisem Balvis ja Gulbenes. 
Ida-Riia kliinilise ülikoolihaigla Covid-19 osakonna töötajad patsiente abistamas. Enam kui veerand uutest kroonaviirusega nakatumistest registreeritakse Riias, kuid haiglates on olukord kõige keerulisem Balvis ja Gulbenes. Foto: Edijs Pālens/LETA/Scanpix

Läti haiglavõimude kinnitusel annab ulatuslik nakatumine riigi põhja- ja idapiiri äärde jäävatel aladel tõestust koroonaviiruse kolmanda laine algusest, mida tõukab takka seal kandis leviv nn Briti tüvi. Soomegi on mures järsu haigestunute arvu kasvu pärast, mida piirangud ei näi suutvat ohjeldada.

Balvi ja Gulbene haigla juhatuse liikme Alīda Vāne sõnul ei jõudnud nad viiruse teisest lainest veel taastuda, kui olukord taas halvenes. «Kolmas laine on juba kohal, vähemasti Balvi ja Gulbene piirkonnas: pole enam kolme, nelja nädalat oodata. Meie regioonis levib see kulutulena,» rääkis ta kohalikule telekanalile ReTV.

Vāne sõnul kinnitavad proovide sekveneerimisel saadud andmed, et viirustüvi B.1.1.7 ehk nn Briti mutatsioon levib nii Balvi kui ka Gulbene maakonnas. Balvi maakonna kumulatiivne nakatumisnäitaja oli ühtlasi üleeilse seisuga kogu Läti suurim: Diena andmeil 2066 nakatunut 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles