«Eesti laul 2021»: läbilõige popmuusikast? (1)

Janar Ala
, ajakirjanik
Copy
«Eesti laul 2021» finalistid olid valdavalt siirupotti plahvatama panevad stammkunded.
«Eesti laul 2021» finalistid olid valdavalt siirupotti plahvatama panevad stammkunded. Foto: Elu24 Kollaaž/Fotod: Remo Tõnismäe Ja Raul Mee, Pilditöötlus: Remo Tõnismäe

Postimehe huumorirubriigis Juurikas leidus laupäeval uudis, et Tartu Ülikooli reoveeuuring ennustab Uku Suviste loo «The Lucky One» võitu. Uuring ei petnud ja nii ka läks. Lugu ei kuulunud minu hinnangul küll tänavuste finalistide seas paremikku, aga ehk oli võidus oma osa ka rahva heatahtlikul soovil kompenseerida Uku Suvistele (kes tundub ka väga meeldiv inimene) tema eelmisel aastal ära jäänud sõit Eurovisioonile.

Samas, mingisuguste kas kirjutatud või kirjutamata eurovisioonilike standardite järgi on see muidugi hea lugu, ülepaisutatud emotsionaalse plaaniga ja aegluubis siirupipoti plahvatust meenutav kleepuvalt klišeelik popp.

Sedalaadi suurejooneliselt välja puhkevad lood olid finalistide seas dominandiks – lisame veel Koit Toome, Hans Nayna, Sissi ja mööndustega Kadri Voorandi. Kui juba Eurovisioonile minna, tuleb mõelda suurelt ja emotsionaalselt ning mitte lasta kuulajal lugude sisse omi subjektiivseid käike uuristada – näib olevat nende arutlusloogika ja ilmselt on see korrektne loogika, steroidide peal kasvatatud popi loogika.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles