ülevaade Venemaa peab koduvägivalla ohvrite eest seisjaid välisagentideks (2)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Meeleavaldaja protestimas koduvägivalla karistuste vähendamise vastu. Plakatil on kirjas, et abielu võib tervisele kahjulikult mõjuda. 
Meeleavaldaja protestimas koduvägivalla karistuste vähendamise vastu. Plakatil on kirjas, et abielu võib tervisele kahjulikult mõjuda. Foto: Sergei Fadeitšev/TASS/Scanpix

Venemaal on möödunud aasta seadusmuudatusega sagenenud välisagentideks tembeldamine, sihikule on muuhulgas võetud pandeemias hoogustunud perevägivalla ja uimastisõltuvusega tegelevad organisatsioonid ja arstide ametiühing.

Peterburis tegutsev Humanitaartegevus, mis aitab uimastisõltlasi ja HIV-positiivseid, lisati välisagentide nimistusse eelmise aasta lõpus. Võimude teatel on see poliitiline organisatsioon, sest nad on kritiseerinud valitsuse poliitikat HIVi ja uimastitega tegelemisel.

«Mitte keegi ei tee Venemaal sellist tööd nagu meie ja ma olen hämmeldunud, et meid välisagentidena registreeriti,» lausus organisatsiooni töötaja Ilona Keyser väljaandele Meduza. Ta lisas: «Me ei saa enam riigiasutustega koostööd teha ning saime mainekahju, sest inimesed kardavad meid ja on meie suhtes rohkem kahtlustavad.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles