Krüptode TOP5 uus liige: Cardano

Change
Copy
Foto: Change

Cardano plokiahela krüptoraha ADA on olnud viimastel kuudel muljetavaldaval tõusulainel, kergitades oma hinda aasta algusest üle 500%. Ja kuigi üldine krüptoturu tõus on ADA hinna käekäigule kaasa aidanud, on Cardano edu suuresti seotud hiljutiste plokiahela arendustega.

 

Uuendused Cardano plokiahelal

Mõned päevad tagasi käivitati Cardano plokiahelal võtmetähtsusega uuendus (ingl. hard fork) nimega Mary, mis tähendab, et esmakordselt saavad kasutajad luua Cardano plokiahelal oma krüptoraha, kaasa arvatud NFT-sid (ingl. non-fungible token). Inglise kirjaniku Mary Shally järgi nime saanud funktsiooni peamine eesmärk on muuta Cardano Ethereumi sarnaseks multifunktsionaalseks plokiahelaks, kuid mõningate eelistega. Cardano arendajate veebilehe  andmetel saavad kasutajad luua oma tokeneid ilma nutilepinguteta. See tähendab, et Cardanole ehitatud krüptorahade saatmine ei ole kallim kui Cardano enda ADA ülekanded (erinevalt Ethereumist).

Kui tuua võrdlus, siis just oma plokiahelale teiste krüptorahde lubamine oli Ethereumi puhul samm, mis suurendas tema kasutuselevõttu kordades. See oli ka üks teguritest, mis aitas kaasa 2017. aasta krüptovaluutade buumile, kui enamike uute projektide loomiseks valiti just Ethereumi platvorm. Seetõttu võib Cardano analoogset sammu pidada märgilise tähtsusega uuenduseks.

Investorite kasvav huvi 

Lisaks täiendatud funktsioonidele paistab Cardano ka investorite poolehoidu koguvat. Dubais paiknev krüptoraha investeerimisfond FD7 Ventures teatas äsja plaanist müüa 750 miljoni dollari väärtuses bitcoine ja suunata saadud tulu just krüptorahadesse ADA ja Polkadot (DOT). Ettevõtte sõnul teenib nende altcoinide osakaalu suurendamine paremini FD7 investorite vajadusi, kes soovivad krüptorahade kasvavas ruumis oma portfelli mitmekesistada.

Cardano krüptoraha ADA ostmiseks ja müümiseks on mugav lahendus Change äpi näol. Lisaks ADA-le on Change mobiilirakenduses veel teised tuntud krüptorahad nagu Bitcoin ja Ether ning Tesla, Apple’i ja Amazoni aktsiad. Change’il on liskaks krüptovaluutadele ka mugav lahendus igapäevasteks ostudeks - äpiga seotud VISA kaart. Peale selle, et kaarti saab kasutada kõikide VISA-t aktsepteerivate kaupmeeste juures, maksab Change kaardi omanikule intressi kuni 2% aastas kaardil olevate rahaliste vahendite pealt.

Laadi alla Change krüptorahaäpp!

Copy
Tagasi üles