Tankitõrjekompanii korraldas Spike'i proovilaskmisi

Postimees
Copy
Foto laskmisest
Foto laskmisest Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe keskpolügoonil toimusid teisipäeval tankitõrjeraketisüsteemi Spike LR katselaskmised, mille eesmärk oli anda tankitõrjekompanii instruktoritele esmane laskekogemus.

«Tänaseks on raketisüsteemi Spike teoreetiline osa ja harjutused simulaatoril enamjaolt läbitud. Oleme alustanud üksuse praktiliste tegevustega, mis hõlmab ka esimesi laskmisi,» ütles tankitõrjekompanii ülem major Dmitri Kondratenko.

Spike LR (long range ehk kaugmaa) tankitõrjeraketisüsteemi efektiivne laskekaugus algab 200 meetrist ning sellega on võimalik lasta kuni nelja kilomeetri kaugusel asuvaid sihtmärke. Spike'i raketil on «lase-vaatle-korrigeeri» võimekus ehk raketi sihtimispunkti saab muuta, et see tabaks varje taga asuvat sihtmärki. Raketi juhtimiseks kasutatakse imepeenikest optilist kaablit, mis muudab väga keeruliseks raketi elektroonilise häirimise.

Spike'i rakett ei kasuta sihtmägi leidmiseks laserkiirt ega muud aktiivset vahendit, mis võimaldaks soomukil raketti avastada ja kasutada enda kaitsmiseks aktiivseid kaitsemeetmeid.

Kokku kasutab mitmesuguseid Spike'i süsteeme maailmas 32 riiki, kellest 19 on Euroopa Liidu ja NATO liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles