ÜLEVAADE Prantsuse kohus keeldus last pilastanud päästjaid vägistamises süüdistamast

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Veebruaris korraldasid naisõiguslased Pariisis meelevalduse Julieks nimetatud naise toetuseks, keda paarkümmend tuletõrjujat korduvalt seksuaalselt ära kasutasid, kui ta oli 13–15-aastane. Kohus otsustas üleeile mitte klassifitseerida neist kolme vastu esitatud süüdistust seksuaalrünnakus ümber vägistamiseks. 
Veebruaris korraldasid naisõiguslased Pariisis meelevalduse Julieks nimetatud naise toetuseks, keda paarkümmend tuletõrjujat korduvalt seksuaalselt ära kasutasid, kui ta oli 13–15-aastane. Kohus otsustas üleeile mitte klassifitseerida neist kolme vastu esitatud süüdistust seksuaalrünnakus ümber vägistamiseks. Foto: Vincent Isore/Zumapress.com/Scanpix

Kuigi paarkümmend Pariisi päästetöötajat olid korduvalt seksuaalvahekorras depressiooni all kannatava lapsega, said neist süüdistuse tema kuritarvitamises vaid kolm ning üleeile lükkas Prantsusmaa kõrgeim kohus tagasi ka ohvri ja tema ema taotluse muuta see vägistamissüüdistuseks.

Kolm süüpingis istuvat tuletõrjujat väidavad, et alaealine tüdruk oli seksiga nõus. Prantsusmaa kassatsioonikohtu hinnangul ei kvalifitseeru rikkumised rangemat karistust määrata võimaldava vägistamisena, sest tütarlaps ei öelnud selge sõnaga «ei» ja käitus «võrgutavalt, provokatiivselt, enesekindlalt», vahendasid AP ja Libération.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles