Eesti plaanib võtta vaktsiinipassi kasutusele juba aprillis (16)

BNS
Copy
Sümbolpilt Covid-19 vaktsiinipassist.
Sümbolpilt Covid-19 vaktsiinipassist. Foto: via www.imago-images.de/Political-Moments/Scanpix

Eesti plaanib võtta vaktsiinipassi kasutusele juba aprillis, ütles sotsiaalministeeriumi e-teenuste ja innovatsiooni asekantsler Kalle Killar.

Killari sõnul plaanib Eesti vaktsiinipassi kasutusele võtta koostöös  Eesti tehnoloogiaettevõttega Guardtime, edastas E-riigi Akadeemia.

E-riigi Akadeemia ja riigikantselei korraldatud veebiarutelul rõhutas Killar vajadust vahetada turvaliselt ja piirideüleselt vaktsiineerimisandmeid, et taasavada ühiskondi. «On oluline anda vaktsineerimisandmed inimeste kätte digitaalsel ja tõendatud kujul, et muuta nende reisimine ja igapäevaelu mugavaks,» ütles Killar.

Ta märkis, et riigid vajavad positiivseid näited, kuidas andmeid turvaliselt vahetada, et oleks tagatud andmete kaitstus. «Eesti võtab digitaalse vaktsiinitunnistuse kasutusele aprillis,» ütles Killar.

Euroopa Komisjoni esindaja Konstantin Hyppönen tutvustas lähemalt EU digitaalse vaktsiinipassi põhiaspekte, selle võimalusi ja eeliseid, aga ka väljakutseid, millega valitsused peaksid tegelema. «Roheline vaktsiinipass hõlbustab vaba liikumist ELis ja tagab andmete kaitstuse,» kinnitas Hyppönen.

Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles