Maailma kalleim ummik muudab pikas plaanis tarneahelaid (3)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Teisipäeval Suessi kanalis madalale sõitnud konteinerilaeva tõttu on maailma üks tähtsamaid kaubavahetuskoridore läbimatu.
Teisipäeval Suessi kanalis madalale sõitnud konteinerilaeva tõttu on maailma üks tähtsamaid kaubavahetuskoridore läbimatu. Foto: FOTO: Chine Nouvelle/Scanpix

Suessi kanali intsident lööb uppi ka Eesti ettevõtjate plaanid, sest läbi maailma tähtsaima kaubavahetuskoridori jõuab siia kolmveerand meritsi saabuvast kaubamahust. Pealegi on olukorda konteinerite turul juba varem mõjutanud koroonaviirus.

Eesti konteinerkäitluse turuliidri HHLA TK (endise nimega Transiidikeskus – autor) juhi Riia Sillave sõnul on maailma konteinerite turul valitsenud suhteliselt suur kaos juba eelmise aasta lõpust, graafikud on sassi löödud. Viimasel ajal oli aga olukord hakanud paranema.

«Suessi kanali sündmusega seoses on kõik graafikud jälle sassis. Varem lähtusime kahenädalastest hilinemistest, nüüd võivad graafikud aga kuni neli nädalat hilineda. Lühiperspektiivis muudatust ei tule: kogused, mis on teel, saavad ära toodud,» rääkis Sillave reede pärastlõunal, mil polnud selgust, millal konteinerilaev liikuma saadakse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles