Kõlvart kritiseerib vaktsineerimisel kitsale sihtrühmale keskendumist (1)

BNS
Copy
Mihhail Kõlvart, Tallinna linnapea.
Mihhail Kõlvart, Tallinna linnapea. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ei pea õigeks, kui vaktsineerimisel keskendutakse vaid riskirühmadele ning leiab, et vanemaealiste ja nooremate eesliinitöötajate vaktsineerimisega tuleks tegeleda paralleelselt.

Kõlvart ütles «Terevisioonile» antud intervjuus, et noorematel inimestel on rohkem kontakte ja võimalusi viiruse levitamiseks, samas ei saa paljud elutähtsa teenuse osutajad kontakte ka vältida ja näiteks kodust töötada.

Kõlvarti meelest ei ole loogiline, et praegu ei vaktsineerita lasteaedade töötajaid, bussijuhte ja muude elutähtsate teenuste osutajaid.

Linnapea hinnangul on vaktsineerimise puhul tähtis nii kiirus kui ka vaktsineeritute arv.

«Kui vaktsineerime kõigepealt ainult ühe vanuserühma, ootame, ootame, ootame, ja siis alustame teise vanuserühmaga, siis me ei suuda saavutada seda kiirust. Samas elu läheb edasi ja samad noored, kes käivad tööl, lastel järel lasteaedades, koolides, ja lähevad külla ka oma vanematele. Nendega tuleb ka paralleelselt tegeleda,» rääkis Kõlvart.

Tallinna linnapea ise pole veel vaktsineeritud, kuna ei pea õigeks, et linnapea saab kaitsesüsti samal ajal, kui tema linna eesliinitöötajad pole seda saanud.  

Ta kinnitas, et kui tema vanuserühma aeg saabub, siis on ta valmis laskma end kaitsesüstida sõltumata konkreetsest vaktsiinist.

Kõlvart kritiseeris samas olukorda, kus nädalavahetusel oli riigi sõnum, et nooremad inimesed ei saa vaktsiini praegu, aga esmaspäeval või teisipäeval võis näha pilte, kuidas vaktsineeritakse riigikogu liikmeid, kes on noorema vanuserühma esindajad. «Mulle tundub, et need ei ole väga head signaalid.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles