Madise: tervishoiusündmusest politseisündmuse tegemine on poliitiline otsus (7)

Copy
Kaubanduskeskuste omanikul või poepidajal on õigus kehtestada oma alale sisenemise ning ka kaupade ja teenuste pakkumise tingimused, nt kohustuse kanda maski, leiab õiguskantsler Ülle Madise.
Kaubanduskeskuste omanikul või poepidajal on õigus kehtestada oma alale sisenemise ning ka kaupade ja teenuste pakkumise tingimused, nt kohustuse kanda maski, leiab õiguskantsler Ülle Madise. Foto: Sander Ilvest

See, kas koroonapiirangute rikkumise üle peaks terviseameti volitustega järelevalvet tegema ka politsei, on poliitikute otsustada, ütles õiguskantsler Ülle Madise.

Riigikogus teisel lugemisel olev nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse (NETS) muutmise eelnõu, mis on tekitanud palju vastukaja, annab võimaluse kaasata politseid tervisameti ülesannete täitmisse, mis võib tähendada ka nakkusohtliku inimese kinnipidamist

Õiguskantsler Ülle Madise ütles rahvusringhäälingule, et eelnõus korratakse teadmata põhjustel sõna-sõnalt kehtivas seaduses olevaid politsei volitusi. «Eraldi lõikega lisatakse üksainus: õigus nakkusohtlik inimene koju viia, kui muud üle ei jää,» märkis õiguskantsler.

Riigikogus teisel lugemisel oleva eelnõu seletuskirjas on märgitud, et kinnipidamine peab olema kooskõlas proportsionaalsuse põhimõttega ning kinnipidamisel peab arvestama igal üksikjuhtumiga seotud olulisi asjaolusid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles