Peep Talving: kui juhtub rongiõnnetus või suurpõleng, oleme käpuli (2)

Kadri Tammepuu
, Fookuse Tervishoiu toimetaja
Copy
Peep Talvingu sõnul on Põhja-Eesti regionaalhaigla EMOs viimastel päevadel töökoormus langenud ja üldpalatites patsientidele kohti jätkub, kriitiliseks läheb aga kolmanda astme intensiivravis. 
Peep Talvingu sõnul on Põhja-Eesti regionaalhaigla EMOs viimastel päevadel töökoormus langenud ja üldpalatites patsientidele kohti jätkub, kriitiliseks läheb aga kolmanda astme intensiivravis. Foto: Andres Haabu

Valitsus otsustab järgmisel nädalal piirangute leevendamise üle. Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst Peep Talving rääkis Postimehele, millal avanevad haiglad kõigile patsientidele.

Koroonaviirusega nakatunute ja haiglaravi vajajate arv väheneb. Milline on hetkeseis haiglates?

Trendid liiguvad küll allapoole, aga ohutase Eestis on endiselt kõrge. Kõned perearsti nõuandeliinile 1220 on nädalas vähenenud 15 000-lt märtsi keskpaigas praegu umbes 8000ni. Inimesed helistavad vähem. Kiirabi sai kümme päeva tagasi 170 Covid-19 väljakutset, eile (üleeile – toim) vaid 71.

Ka Põhja-Eesti regionaalhaigla EMOs on töökoormus langenud. Teise laine kõrgajal nägid EMO töötajad 30–35 patsienti ööpäevas, eile (üleeile – toim) 17. Tõsi, kümme neist tuli jätta haiglasse.

Covid-19-haigetele jagub üldpalatites kohti kõigis kolmes Tallinna haiglas. Aga kriitiliseks läheb kolmanda astme intensiivravis, kuhu patsiendid jõuavad nihkega. Täna hommikul oli seal üks vaba voodi, aga haigla on Põhja-Eesti intensiivravikeskus ja teenindab 700 000 elanikku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles