Kalbu hooldekodu puhang sai alguse vaktsineerimisest loobunud töötajast (2)

BNS
Copy
Hooldekodu. Pilt on illustratiivne.
Hooldekodu. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Raplamaal Kehtna vallas asuva Kalbu hooldekodu koroonaviiruse puhang sai alguse vaktsineerimisest loobunud ja haigestunud töötajast, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Ehkki Kalbu hooldekodu 36 elanikust said enamik märtsis teise koroonavaktsiini doosi, pole see hooldekodus haiguspuhangut ära hoidnud. Kokku on positiivse diagnoosi saanud 21 hooldekodu eakat klienti ja kaheksa töötajat, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Alguse sai see selle nädala alguses, kui terviseametile teadaolevalt viis töötajat on saanud positiivse testitulemuse. Seejärel juba kiiresti testiti ära ka kliendid ja saadi n-ö kolle kokku,» rääkis terviseameti Põhja regiooni juht Margit Kallas.

Hooldekodu pidava OÜ Balti Sotsiaalteenused juhatuse liige Rein Järvik kinnitas, et majja jõudis haigus vaktsineerimata töötaja kaudu. Seejuures on hooldekodu töötajatele vaktsineerimist pakutud, kuid 21 töötajast kaheksa otsustas võimalust mitte kasutada. 

«Ega kõik ei too oma põhjendusi välja. Lihtsalt ei soovi ja kõik. Ja mõni ei taha ka AstaZenecat või midagi sellist asja. Ega inimesed kõik ei avalda ju seda, mida või kuidas nad mõtlevad,» ütles Järvik. Ta lisas, et vaktsineerima sundida ta töötajaid ei saa.

Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse nõustus viimase väitega. Samas tõi Kuuse välja, et tööandja peab oma riskianalüüsis ette nägema meetmed, millega nakatumisi ära hoida ja viimase võimalusena võib meetmeks olla ka vaktsineerimine, millest keeldumisel tekiks võimalus ka töölepingu lõpetamiseks.

Lisaks ei välista Kuuse, et tulevikus võib vaktsineerimine sellistes asutustes töötades muutuda kohustuslikuks.

Kelbu hooldekodu vaktsineerimisest on olnud üksjagu kasu, sest haiglasse on sattunud vaid kaks inimest - üks töötaja ja üks klient.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles