Venemaa naabrid ei kärbi kaitsekulutusi, pigem tõstavad

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Martin Hurt: Juhul kui kärbitakse kaitsekulutuste eelarvet, oleks liitlastele väga keeruline põhjendada riigi julgeoleku vajadusi.
Martin Hurt: Juhul kui kärbitakse kaitsekulutuste eelarvet, oleks liitlastele väga keeruline põhjendada riigi julgeoleku vajadusi. Foto: Madis Veltman

Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse (RKK) teadur Martin Hurt leidis Postimehe otsesaates, et riigieelarve tasakaal on küll tähtis, aga mitte tähtsam kui riigikaitse.

Julgeolekuekspert märkis, et pigem tuleks meil sarnaselt naaberriikidega riigikaitsesse raha juurde suunata. «Pandeemia tabas tervet maailma, aga meie regiooni riigid pigem panevad raha riigikaitsesse juurde, mitte ei kärbi seda,» märkis ta.

Te olete olnud kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute ja kaitseplaneerimise asekantsler. Kas teid tegi murelikuks võimalus, et kaitsekulutusi kärbitakse?

Tõenäoliselt oli see rahandusministeeriumi alus edasisteks läbirääkimisteks. Ametnikul on kõige lihtsam soovitada, et oleme võrdsed ja kärbime igalt poolt täpselt ühepalju. See on aga juba poliitikute otsustada, millised on prioriteetsed valdkonnad ja kust kärpida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles