12-aastane ärihai

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Mina Inoue, kõigest 12-aastane ettevõtlik ja edukas noor daam.
Mina Inoue, kõigest 12-aastane ettevõtlik ja edukas noor daam. Foto: Erakogu

12-aastane Mina Inoue hakkas reisist Eestisse unistama kümneselt. Ta kogus ühisrahastamise platvormil reisiraha kokku ja külastas tunamullu mitu korda Eestit. Nüüd on suur Eesti fänn Jaapaniski tuntud.

Oled ettevõtte tegevjuht. Millega su ettevõte tegeleb?

Kuna mina olen Eesti e-residendiks saamiseks veel liiga noor, tegi seda minu eest mu ema. Nii sain asutada ettevõtte ja hakata seda juhtima. Ettevõtte eesmärk on luua keskkond, kus igaüks saab panustada tulevikku. Tahame korraldada üritusi Eesti ühendamiseks Jaapani ja teiste Aasia riikidega. Tahame luua ka ühe digitaalse teenuse. Loome parasjagu ühte MVPd.

Millega vabal ajal tegeled?

Mulle meeldib fantaseerida, uusi teenuseid leiutada, jalutada, raamatuid lugeda ja muusikaga tegeleda. Mängin traditsioonilist jaapani keelpilli koto’t. See on Eesti kandlest pikem ja keelte materjal on teistsugune. Kümneselt osalesin Michio Miyagi koto-mängu võistlustel ja sain seal oma vanuserühmas kolmanda koha. Ostsin Eestist endale ka kandle ja õppisin sellel ühte lugu mängima.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles