INTERVJUU Aasta ema Ulvi Vilumets: lastega koos kasvamisest jäävad imelised mälestused (1)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Aasta ema abikaasa, tütarde, väimeeste ja lastelastega. Vasakult Daniel Raja, Rasmus Raja, Maarja Raja, Indrek Vilumets, Ulvi Vilumets, Lumi Linder, Villiam Linder, Kris Linder ja Virve Linder.
Aasta ema abikaasa, tütarde, väimeeste ja lastelastega. Vasakult Daniel Raja, Rasmus Raja, Maarja Raja, Indrek Vilumets, Ulvi Vilumets, Lumi Linder, Villiam Linder, Kris Linder ja Virve Linder. Foto: Eero Vabamägi

Aasta emaks valitud teenekas õpetaja Ulvi Vilumets on põline kohtlajärvelane ning on töötanud õpetajana kõik oma tööaastad Ida-Viru maakonna koolides. Ta on valitud aasta õpetajaks 1999., 2008., 2105. ja 2016. aastal. Peamiselt on ta õpetanud eesti keelt venekeelsetes koolides, viimased kuus aastat aga Jõhvi riigigümnaasiumis. Tal on kolm tütart, kes on teinud ta kuuekordseks vanaemaks. Oma kodukoha patrioodina peab ta väga oluliseks, et tema lapsed ja lapselapsed jääksid seotuks Ida-Virumaaga.

Te elate oma talus Kohtla-Järve linna sees?

Meie vana talukoht oli seal ammu enne seda, kui tekkis põlevkivilinn Kohtla-Järve, mistõttu ka meie maja on diagonaalis tänava suhtes, mis sinna hiljem rajati. Minu juured on seal nii sügavalt sees, et ma ei lahku oma kodukohast kindlasti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles