Ethereum naudib tähelepanu tänu Euroopa Investeerimispangale

Change
Copy
Foto: Change

Ethereum on saanud viimastel nädalatel tavalisest rohkem tähelepanu ning sellele on reageerinud ka tema krüptoraha etheri hind. Üheks kesksemaks uudiseks võib pidada Euroopa Investeerimispanga teadaannet, mille kohaselt antakse välja seni esimene võlakiri avalikul Ethereumi plokiahelal.

Euroopa Investeerimispanga võlakirjad ETH plokiahelal

27. aprillil käivitas Euroopa Investeerimispank (EIP) digitaalsete võlakirjade emiteerimise. EIP, kes annab laene ELi eesmärke toetavate investeeringute jaoks, hakkab selleks kasutama Ethereumi plokiahelat, emiteerides 100 miljoni euro väärtuses kahe-aastaseid digitaalseid võlakirju. See on esimene kord, kus pank kasutab sellleks avalikku plokiahelat.

EIP-i pressiteate sõnul hakkavad võlakirjade müüki vahendama sellised tuntud pangad nagu Goldman Sachs, Santander ja Societe Generale. EIP usub, et kapitaliturgude digitaliseerimine võib järgnevatel aastatel tuua turuosalistele kasu, sealhulgas vahendajate ja püsikulude vähenemise, turu parema läbipaistvuse ning samuti kiiremad arveldused.

Ethereumi peatsed uuendused

Pärast hiljutist madalseisu krüptorahaturgudel on ether tõusnud kõnekate uudiste foonil uute hinnarekorditeni, kaubeldes 3500 dollari kandis. Samal ajal on Ethereumi turukapital ületanud 400 miljardi dollari taseme. Üheks võtmesündmuseks on juulikuusse planeeritud Ethereumi lähtekoodi muutus nimega London hard fork. See kätkeb endas muudatuste kavandit EIP-1559, mis on üks lähiajaloo tuliseima arutlusega Ethereumi täiustamise ettepanekuid. Nimelt muudab see kapitaalselt Ethereumi tehingutasude hinnamudelit, mis omakorda peaks parandama võrgu läbilaskevõimet.

Plokiahelat analüüsides on samuti näha, et nõudlus Ethereumi järele on kasvanud. Näiteks Glassnode’i andmetel küündib vähemalt 0,01 ETH-d sisaldavate aadresside arv 14,7 miljonini, mis on ühtlasi kõigi aegade rekord.

Üldiselt tõotab 2021 tulla Ethereumi plokiahela jaoks oluline aasta, kuna arendajad jätkavad Ethereum 2.0 võrguga tööd integreerimise suunas. See tähendab, et Ethereum loobub tulevikus kaevandamisest kui tehingute kinnitamise meetodist ning läheb üle energiasäästlikumale osakupõhisele meetodile (ingl. proof of stake).

Ethereumi krüptorahasse investeerimiseks pole kunagi liiga hilja!

Parim viis selleks on kasutada algajasõbralikku kauplemis- ja investeerimisrakendust Change. Change’i äpp sobib nii algajale investorile kui ka kogenud kauplejale, kes saab ETH-ga kaubeldes kasutada ka kuni kahekordset võimendust. Kes aga soovib väiksemate summadega kätt proovida, saab investeerimist alustada isegi 10 euroga.

Laadi alla Change äpp.

Copy
Tagasi üles