Kärpesurve langes pika perspektiivi seirajatele

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Arenguseire keskus on Toompeal Komandandi majas asuv ning riigikogu kantselei juures tegutsev mõttekoda, mis analüüsib ühiskonna pikaajalisi arenguid.
Arenguseire keskus on Toompeal Komandandi majas asuv ning riigikogu kantselei juures tegutsev mõttekoda, mis analüüsib ühiskonna pikaajalisi arenguid. Foto: Google Maps

Sarnaselt teiste riigiasutustega sai ka riigikogu ülesande kärpida kulu nelja protsendi võrra. Seni on räägitud eelkõige Arenguseire Keskuse (ASK) ning parlamendiajakirja Riigikogu Toimetised tulevikust.

Praeguse kava järgi peab parlament kärpima järgmisel aastal eelarvet poole miljoni ning aasta hiljem 600 000 euro võrra.

Riigikogu aseesimehe Hanno Pevkuri (RE) sõnul tuleb summa kokku jämedalt kolme kuluartikli pealt. Üle tuleb vaadata riigikogu kantselei majanduskulud, mida on 100 000 euro kanti.

«Ülejäänu tuleb kokku kraapida muude ridadega. Eks kõik annavad oma panuse: valimisteenistus annab panuse, Arenguseire Keskus annab panuse ning Riigikogu Toimetised annab panuse. Kõik riigikogu eelarveread, mis meil on, oleme üle vaadanud,» lausus Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles