Eesti lipu päeval esineb Vabaduse väljakul Kaitseväe orkester (1)

Copy
Kaitseväe orkester.
Kaitseväe orkester. Foto: LIIS TREIMANN /PM/SCANPIX BALTICS

Homme esineb Eesti lipu päeva puhul Tallinna Vabaduse väljakul Kaitseväe orkester.

«Ajal, mil me eriliselt vajame rahvast ühendavbaid ideid ja sümboleid, siis meie sinimustvalge lipp on just üks selliseid. Nagu ütleb laulusalm - kaunistagem Eesti kojad kolme koduvärviga, mille alla Eesti pojad ühiselt võiks koonduda. See üksmeel, millega me kõik Eesti lippu pühaks peame, annab Eesti lipu päevale erilise tähtsuse. Kesklinna valitsusel on suur rõõm ja au, et me saame seda rahva üksmeelt tähistada koos Kaitseväe orkestriga!» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Eesti Kaitseväe orkestri pooletunnine etteaste Vabaduse väljakul algab kell 16.00. Kontserdi juhatab sisse Jaani kiriku päevakohane kellamäng. Orkester mängib tuntud isamaalisi palu.

Mälestuseks sellest päevast jagab Kesklinna valitsus lipuvärvides rinnamärke, et iga soovija saaks need värvid oma südame ligi kinnitada. Eesti lipu päeva tähistamise mälestuseks on võimalik endale rinnamärk saada kuni kella 17-ni.

4. juuni on Eesti Vabariigi riiklik tähtpäev ja lipupäev, millega märgitakse Eesti lipu emalipu õnnistamist Otepääl 1884. aastal Eesti Üliõpilaste Seltsi lipuna. Esmakordselt tähistati lipu päeva sinimustvalge lipu pühitsemise 120. aastapäeval, aastal 2004. Sellekohase pühade ja tähtpäevade seaduse muutmise seaduse algataja oli Riigikogu liige Tiit Matsulevitš.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles