Kaitsevägi lõpetab tavavormide ladustamise (8)

Andres Einmann
Copy
Presidendi auvahtkonnas teenivad Vahipataljoni ajateenijad ei kanna enam tavavormi, vaid läksid üle laigulisele vormile.
Presidendi auvahtkonnas teenivad Vahipataljoni ajateenijad ei kanna enam tavavormi, vaid läksid üle laigulisele vormile. Foto: Liis Treimann

Kaitsevägi korraldab ümber tavavormide väljastamise korra ohvitseridele ja allohvitseridele, lootes nii hoida kokku umbes pool miljonit eurot aastas. Kui praegu seisavad ohvitseride vormielemendid laos ja neid väljastatakse sealt kaitseväelastele vastavalt vajadusele, siis edaspidi loobub kaitsevägi nende ladustamisest.

Muudatus puudutab ainult ohvitseridele ja allohvitseridele ette nähtud khakivärvi tavavormi, kõigile kaitseväelastele mõeldud laiguline vorm jääb endiselt kaitseväe laokaubaks.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Heremi sõnul vabaneb ümberkorralduse tulemusel hulgaliselt laopinda ja mõni töökoht. «Eesmärk on administratiivset korraldust lihtsustada ja tõhustada. Praegu meil on laos varuks lipse, kingi, pükse ja muid vormielemente, millega hoiame lihtsalt laopinda kinni. Lisaks on meil laos kaitseväest lahkunud ohvitseride ära antud vormid. Kui inimene kaitseväest lahkub, siis ta peab vormi ära andma, mis minu arvates ei ole väga mõistlik. Uue korra järgi jääb vorm temale ja meil pole enam vaja tegeleda jääkide ja utiliseerimisega. Meil lihtsalt ei ole mõtet neid asju laos hoida,» ütles Herem.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles