President on sel nädalal töövisiidil Ameerika Ühendriikides

Postimees
Copy
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Dmitri Kotjuh

President Kersti Kaljulaid on esmaspäevast reedeni töövisiidil Ameerika Ühendriikides, kus ta kohtub ÜRO peasekretäri Antonio Guterresega ja juhatab eesistujariigi esindajana ÜRO julgeolekunõukogu istungit.

Esmaspäeval ja teisipäeval on riigipea New Yorgis, kus kohtub äsja teiseks ametiajaks ametisse nimetatud ÜRO peasekretäri Antonio Guterresega. Juunis on Eesti ÜRO julgeolekunõukogu eesistuja ning arutatakse esimeses järjekorras Eesti jaoks tähtsaid küsimusi. Kohtumise kesksed teemad puudutavad naiste ja laste heaolu ja ligipääsu tervishoiusüsteemile.

«Nii nagu igas kriisis, on ka kroonviiruse kriisis kogu maailmas kõige enam «pihta saanud» kõige haavatavamad – naised, lapsed ja noorukid – ning meie ühine vastutus on pingutada, et aastakümnetega selles vallas saavutatu ei pudeneks kriisiga käest. ÜRO-l on siin keskne roll,» selgitas presidendi vabakonnanõunik Triin Toomesaar.

Riigipea juhatab New Yorgis ka ÜRO julgeolekunõukogu istungit, mis keskendub laste olukorrale relvakonfliktides. Lisaks kohtub president Kaljulaid UNICEFi juhtidega ning  ÜRO agentuuride esindajatega.

Kolmapäeval ja neljapäeval on riigipea Washingtonis, kus kohtub Maailmapanga juhtidega ning osaleb mõttekodade Atlantic Council ja Heritage aruteludel.

President naaseb Eestisse reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles