Graafikud Soojad ilmad viisid eestlaste vaktsiinihimu (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tanel Kiige sõnul üks võimalustest inimesi vaktsineerima saada alternatiivide pakkumine, näiteks kaitsepookimine Tallinki laevadel, kaubanduskeskustes ja ettevõtetes.
Tanel Kiige sõnul üks võimalustest inimesi vaktsineerima saada alternatiivide pakkumine, näiteks kaitsepookimine Tallinki laevadel, kaubanduskeskustes ja ettevõtetes. Foto: Margus Ansu

Riigi eesmärk on sügiseks koroonaviiruse vastu ära vaktsineerida vähemalt 70 protsenti täiskasvanud elanikkonnast. Ometi on esimeste dooside manustamine juba kuu aega teravas languses. Lisaks on väga jõuline langus toimunud ka Euroopa riikide arvestuses: kui Eesti suutis aprillini olla esiviie seas, siis tänaseks oleme tagantpoolt lugedes seitsmendal kohal.

«Tempot tuleb tõsta,» lausus teadusnõukoja juht Irja Lutsar. Kui ta vaatab Euroopa riikide vaktsineerimisgraafikut, on tema sõnul riikidevahelised protsendierinevused küll väga väikesed, kuid esikohta ja Eestit lahutab ikkagi peaaegu 40-protsendiline erinevus. Soomest on Eesti maas lausa 16,4 protsenti.

«Meil on endiselt eesmärk 70 protsenti täiskasvanutest ära vaktsineerida. Mida rohkem, seda uhkem,» ütles teadlane, lisades, et ei näe, et koroonaviirus sügiseks maailmast ära kaoks. Ta ütles, et kui vaadata ka neid riike, kus on suhteliselt suur vaktsineeritus, ent nende nakatumisnäitajad on Eesti omadest kümme korda kõrgemad, tuleb vaadata ka teisi näitajaid: haiglaravi, intensiivravi ja suremust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles