Tähelepanu! Valmis olla! Ralli läheneb

Lenel Karu
Copy
Rally Estonia Raadi katse rada.
 
Rally Estonia Raadi katse rada.  Foto: Sille Annuk

15. juulil algava FIA autoralli maa­ilma­meistrivõistluste etapp Rally Estonia kulgeb seekord mööda mitut uut teelõiku. Neist üks on Raadile rajatud kiiruskatserada kogupikkusega 7,47 kilomeetrit. Tänavu ehitati eelmisel aastal sõidetud Tartu valla kiiruskatsele juurde ligi viis kilomeetrit teed, mis viib sõitjad Raadi vanale lennuväljale, kulgeb mööda asfalditehasest ja päikesepaneelidest, tühermaast ning jõuab välja kenale pargialale.

Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava sõnul on see rada sõitjatele paras proovikivi. «Keegi pole seda enne sõitnud, uuel, juurdeehitatud kiiruskatselõigul on keskmine kiirus ralliautodel umbes 80 kilomeetrit tunnis,» selgitas Aava. «See on aeglasem katse, aga huvitav ja tehniline.» Raja ääres on palju kive, üllatusmomente ja ootamatuid kurve.

Rally Estonia Raadi katse rada. Pildil Urmo Aava.
 
Rally Estonia Raadi katse rada. Pildil Urmo Aava.  Foto: Sille Annuk

Raadil sõidetakse neli korda. Lühike kiiruskatse on neljapäeva ja laupäeva õhtul (vastavalt kiiruskatsed SS1 ja SS18) hoolduspargi lähedal, aga eelmise aastaga võrreldes vastupidises suunas. Pühapäeval sõidetakse kaks korda pikem kiiruskatse (SS21 ja SS24 kiiruskatse), viimane on ühtlasi powerstage ehk viimane punktikatse, millele järgneb poodium. Viimasest katsest tehakse otseülekanne üle maailma.

Rally Estonia Raadi katse rada.
 
Rally Estonia Raadi katse rada.  Foto: Sille Annuk

Pärast rallit rada kuhugi ei kao, vaid jääb kõigile kasutamiseks. 

Rally Estonia Raadi katse rada.
 
Rally Estonia Raadi katse rada.  Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles