Rulluisutajad võtavad ette öise teekonna Pärnust Tallinnasse

BNS
Copy
Tõnis Paalme
Tõnis Paalme Foto: Margus Ansu

Rulluisusõbrad võtavad tipprulluisutaja Tõnis Paalme eestvedamisel eeloleval nädalavahetusel ette öise teekonna Pärnust Tallinnasse, kusjuures Paalme läbib ligi 129 kilomeetri pikkuse distantsi talle omapäraselt selg ees sõite.

Uisumatkajad hakkavad end pikaks sõiduks valmis seadma laupäeva õhtul kell 23 Pärnu jõe ääres Aloha On Tour harrastuskeskuse juures. Pikk öine sõit Pärnust Tallinna poole algab umbes kesköö paiku. Grupi keskmine liikumiskiirus võib olla kusagil 20-30 kilomeetrit tunnis. Sõidu jooksul tehakse vahepeatuseid, et süüa, juua ja veidi taastuda. Osalejad, kes ei suuda grupi tempos püsida, saavad saateautos puhata, kuni suudavad taas grupiga koos edasi sõita.

Osalema on oodatud kõik, kes usuvad, et on võimelised pika distantsi läbima. Siiski on osalejate arv piiratud ehk maksimaalselt saab kaasa lüüa umbes 20 uisutajat, kuna kõige olulisemaks peavad korraldajad ohutust. «Ohutuse tagamiseks peame suutma kõiki jälgida sõidu ajal ning hoiame sõitjaid ühes grupis ehk ei lase seltskonda laiali valguda,» ütles Paalme, rõhutades, et keegi ei tohi oma võimeid üle hinnata.

«Kuna sõit on füüsiliselt raske ja väsitav, siis soovitame rangelt osalema tulla vaid kogenud rulluisutajatel, kes distantsi edukalt läbida suudavad,» ütles Paalme.

Kohustuslik on kanda kiivrit ja helkurvesti, millest viimast saab vajadusel ka korraldaja käest.

Sama seltskond on eelnevatel aastatel võtnud ette sõite Pärnusse, Haapsallu, Tartusse ja Rakverre. Igas linnas on rulluisutajaid oodanud kohalik SPA või veekeskus. Sel korral võtab väsinud sõitjad vastu Tallinna kesklinnas asuv Tallink Spa & Conference Hotelli Aqua Spa veekeskus.

Sõidu eestvedaja Tõnis Paalme on rulluisutreeninguid läbi viinud 2005. aastast. 2003. aastast alustas ta võistlusspordiga kiirrulluisutamises ja Freeskate rulluisutamises ning on Eestis toimunud võistlustel saavutanud enamasti poodiumikohti. Samuti tegeleb ta tipptasemel selg ees rulluisutamisega – tema seni parim rulluisumaratoni rekordtulemus on 1:23:00 ehk keskmine kiirus oli selg ees liikudes veidi üle 30 kilomeetri tunnis. Paalme lõi ka uue Guinnessi maailmarekordi Berliini rulluisumaratonil 2019. aastal märgades ja libedates tingimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles