Kõlarid, mille sound on suurem, kui mõõdud lubaksid

Copy
Foto: Bose

Bose kaasaskantavatel on üks ühine omadus – kõik teevad sama head häält kui neist mitu korda suuremad helisüsteemid, mida pole kahjuks mugav kaasa võtta ei aiapeole ega randa.

Vaevalt, et mõni praegune vanavanem oleks uskunud, kui paarkümmend aastat tagasi oleks talle öeldud, et ta lapsed ja lapselapsed hakkavad kuulama taas mono ja ühte, mitte kahte kõlarit. Maailm on selles osas kõvasti muutunud, sest mahlast ja kogu ruumi täitvat häält teevad ka pisemate hulka kuuluvad kõlarid. Stereopõlvkonna rahustamiseks olgu kohe öeldud, et vähemalt kolme seadet, millest allpool juttu, saab omavahel siduda ka paarideks ja panna mängima nii, et soolokitarr ühes kanalis, bass teises ning trumm see müdistab kuskil keskel. Ehk kasutada klassikalises stereos.

Foto: Bose

Kui kaubaks läheb vaid see kõige parem

Bose nutikõlarite lipulaev Portable Home Speaker on 360-kraadist helielamust pakkuv wifi, Bluetooth ja mäkisõprade rõõmuks AirPlay 2 ühenduvusega seade. Sobib suurepäraselt tuppa ja koduaeda, kuid on ehk liiga suur, et matkakotis mäe otsa vedada. Seevastu piknikule tuleb hea meelega, mängib seal kuni 12 tundi jutti ega pelga ka paari piiska vihma.

Foto: Bose

Nagu Bose puhul ikka, võib hind panna esialgu kukalt kratsima ja mõtlema, mida erilist siis sellesse pisikesse aparaati peidetud on. Aga kohe, kui kuuled oma uut sangaga sõpra esimest korda mängimas, imestad, mil moel suudab säärane kribu esitada muusikat samasuguse pauguga nagu Miley Cyrus ja olla disainilt nii šikk, et pole piinlik panna ka peenemale kohvilauale kuskil mõisapargi roheluses.

Bluetooth on selle kõlari juures klassikaline ja lihtne: seod Portable Home Speakeriga ära oma telefoni, tahvelarvuti või läpaka ja võid kuulata kõike, mida iganes need maha mängida suudavad. Wifiga on lood pisut teised, sest vajad kõlari juhtimiseks Bose Music äppi, mis pakub hetkel kolme integreeritud Eestis töötavat voogedastusteenust – Spotifyd, Deezerit ja Amazon Musicut ning raadiote kuulamiseks TuneIni tuge. Kõigest sellest on muidugi küll ja enamgi veel, juba need äpid toovad koju kätte rohkem muusikat, kui eales ära kuulata suudad ja sinna otsa raadiojaamu kogu ilmast, sealhulgas ka meie omad.

Foto: Bose

Aga milleks siis wifi? Traadita interneti tugi annab võimaluse liita Portable Home Speakerit juba olemasolevasse kodusesse Bose multiruum muusikasüsteemi või siis kasutada seda üksikuna ja juhtida oma nutiseadmesse paigaldatud Bose Music äpiga. Sealhulgas keerata maha näiteks basse, mida tootja kamaluga kaasa pannud ja väiksema ruumi jaoks mõne arvates ehk isegi liiga palju. Wifi võrgus kõlariga toimetamine on ülimugav ja säästab erinevalt Bluetoothist ka telefoni akut, sest muusikat ei saadeta läbi õhu mitte nutiseadmest kõlarisse, vaid antakse lihtsalt käsklus, mida kõlar internetist striimima peab. Näiteks, nagu varavalges silmad aegluubis lahti veninud, pole Vikerhommiku ja Kuuse kuulamiseks vaja teha muud, kui rabada öökapilt telefon ja klõpsata äpis lemmikutesse salvestatud raadiojaama. Selle peale saab kõlar kohe aru, et peab internetis just selle jaama ülesse otsima ja usinasti ette kandma, mis seal parasjagu toimub.

Kui piisab ka Bluetoothist

Heli poolest lipulaevaga pea sama võimekad on Bose SoundLink Revolve II ja SoundLink Revolve Plus II kaasaskantavad kõlarid. Ka need paiskavad heli 360o kraadi ümber oma telje, on tolmu ja pritsmekindlad, kuid wifi toe asemel pakuvad näiteks võimalust vastata kõnedele. Lisaks on mõlemal 3,5 mm AUX sisend, et saaksid kõlariga ühendada vanakooli helikandjaid nagu mp3 mängija või CD pleieri. Värvivalikusse kuuluvad samamoodi nagu Portable Home Speakeril must ja hõbedane.

Neist tummisem Revolve Plus II peidab endas võimekamat akut ja on suuteline mängima koguni 17 tundi. Väiksem vend Revolve II on 13-tunnine laulumees. Juhtida saab mõlemat mugavalt Bose Connect äpiga ja kui seadmeid kaks, võid need panna mängima koos kas monos, võimendades nii peomeeleolu, või siis klassikalise stereopaarina. Vastavad valikud leiad äpist.

Kui kõikide eelnevate kõlarite ilmastikukindlusest jääb väheks ja vajad läbi ja lõhki vee ja põrutuskindlat kõlarit, tasub piiluda pisikese kuulikindla (pilla või basseini!) Bose SoundLink Micro suunas. Mõnusa silikoonümbrisega tõeline kaasaskantav mängib 6 tundi ja teeb kõige mahlakamat häält omas klassis. Tänu tagaküljel olevale rihmale võid selle ilma igasugu lisavarustuseta kinnitada kasvõi jalgratta lenksu või seljakoti külge. Klassikalise musta ja sinise mudeli kõrval on eriti äge oranž, mida on muu koduse träni seast väga lihtne üles leida.

Foto: Bose

Kõiki jutuks olnud kõlareid saad oma kõrvaga katsuda Bose edasimüüjate juures või osta kohe e-poest.

Copy
Tagasi üles