Teenindussektor peab hakkama klientidelt nõudma vaktsiinitõendi olemasolu (3)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
«Otse Postimehest»: ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt: «Ärme mõtle seda enda jaoks liiga piiravaks, mõtleme teistpidi. Kui meil on sertifikaat, siis kasutame seda selleks, et hoida ühiskonda avatuna.»
 
«Otse Postimehest»: ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt: «Ärme mõtle seda enda jaoks liiga piiravaks, mõtleme teistpidi. Kui meil on sertifikaat, siis kasutame seda selleks, et hoida ühiskonda avatuna.»  Foto: Madis Veltman

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ütles Postimehe otsesaates, et valitsuse kinnitust ootav vaktsiinitõendi kontrollimise nõue teenindussektorile on ettevõtjatele kohustuslik. Kõigi eelduste kohaselt tutvustab valitsus koroonatõendi riigisisese kasutamise reegleid nädala lõpus.

Te ütlesite mais Postimehe otsesaates, et juunis saavad vaktsiinipassi kasutusreeglid paika. Kas need on tänaseks paigas või ei ole?

Tegelikult said reeglid juunikuuks paika. 14. juunist kehtis pass kontrollitud üritustele, kus ülemist piirmäära ei olnud. Mõned ettevõtjad kasutasid seda võimalust. Näiteks võin tuua Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri avakontserdi. Pärast seda aga nakatumine Eestis langes ja piiranguid ei olnud sellises mahus vaja enam rakendada. Nüüd, kolmanda laine alguses on selge, et ainus toimiv viis viiruse kontrollimiseks on vaktsineerimine.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles