Salapärased segajad takistavad tuhandete klientide elektritarbimise arvestamist (4)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Elektrilevi tehnikud jõudsid rikked kõrvaldada esmaspäeva õhtuks.
Elektrilevi tehnikud jõudsid rikked kõrvaldada esmaspäeva õhtuks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Elektrilevil on probleeme tuhandete arvete koostamisega, sest mitme tuhande kaugloetava elektriarvesti näitu pole võimalik lugeda elektrivõrgus esineva müra tõttu. Lisaks on Elektrilevil kaelas teinegi mure: juba mitu kuud on tõrkeid seoses infosüsteemide uuendamisega, mistõttu pole ettevõttel olnud võimalik väljastada umbes 0,17 protsendile klientidest arvet voolutarbimise eest.

Elektrilevi kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Ivar Jurtšenko sõnul on keskmiselt probleeme umbes 0,4 protsendi kaugloetavate arvestite tööga. Kuivõrd Elektrilevi haldab 690 000 kaugloetavat arvestit, on töö häiritud umbes 3500 aparaadil.

Eesti Energia pressiesindaja Priit Lutsu sõnul võetakse tõsisemalt luubi alla need arvestid, millega side on olnud katkenud üle 21 päeva, sest praktika on näidanud, et osaliselt on häired ajutised või ka hooajalised ning side taastub ise mõne aja möödudes.

Kui jätta kõrvale juhtumid, kus tarbija on näiteks peakaitsme välja lülitanud ja arvesti seetõttu ilma sideta jätnud, osutub probleemi põhjuseks sageli mõni defektne või kodukasutusse sobimatu elektriseade tarbija enda või hoopis naabri korteris.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles